Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

Diccionari de seguretat alimentària

Diccionari de seguretat alimentària - Presentació

© Autoria: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut; TERMCAT, Centre de Terminologia
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2021
Amb la col·laboració de: Agència Catalana de Seguretat Alimentària

 

El Diccionari de seguretat alimentària recull 507 termes relacionats amb la seguretat alimentària, amb la qualitat alimentària i amb els sistemes de control i d’anàlisi del risc. Aquesta obra inclou termes relatius a l’alimentació, a la cadena alimentària, als sistemes de control de la seguretat alimentària, als additius alimentaris i les classes funcionals, a la planificació i l’auditoria, al laboratori i les tècniques analítiques, i als estudis de dieta.

Aquest diccionari en línia conté una gran part dels termes que contindrà l’obra sencera, en curs d’elaboració. Hem volgut avançar la difusió parcial de les dades per a facilitar la consulta pública de la informació, que es considera ja prou avançada, amb la intenció de completar-ne el contingut en una actualització posterior que inclourà els termes relacionats amb els perills alimentaris.

Cada entrada del diccionari inclou una o més denominacions catalanes, equivalents en castellà, francès i anglès, una definició, i, sovint, notes explicatives que proporcionen més informació sobre el terme.

Aquest diccionari s’ha elaborat conjuntament entre el Centre de Terminologia TERMCAT, organisme adscrit al Departament de Cultura, i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’assessorament conceptual de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària ha sigut essencial al llarg de tot el procés.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Arbre de camp
Bibliografia

Material complementari:

Seguretat alimentària: Els additius alimentaris

Lèxic d'additius alimentaris

 

Autoria:

logo Gentcat Departament de salut           TERMCAT

 

Edició:

TERMCAT

 

Amb la col·laboració de:

Agència Catalana de Seguretat Alimentària

 

Citació bibliogràfica recomanada:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>

 

Darrera actualització: 08-07-2022