cabrales
cabrales
- ca cabrales, n m
- es cabrales, n m
- fr cabrales, n m
- en Cabrales, n
- en Cabrales blue cheese, n
- en Cabrales cheese, n
Definició
Formatge blau fet amb llet de vaca i de vegades d'ovella i cabra, amb una maduració de trenta a quaranta dies, d'aroma intensa i de gust fort i una mica picant.
Nota
- La denominació cabrales prové de la vila asturiana de Cabrales.
caciocavallo [it]
caciocavallo [it]
- ca caciocavallo [it], n m
- es caciocavallo, n m
- fr caciocavallo, n m
- it caciocavallo, n m
- en Caciocavallo, n
Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta dura, madurat durant un període de tres mesos a dos anys, que es presenta amb forma de carabassa, originari del sud d'Itàlia.
camembert
camembert
- ca camembert, n m
- es camembert, n m
- es queso camembert, n m
- fr camembert, n m
- en Camembert cheese, n
- de Camembert, n m
Definició
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta ferma i flexible de color blanc groguenc, de crosta florida de color blanc, que adquireix un gust fort quan madura.
Nota
- El camembert és originari de la vila de Camembert, a la Normandia.
cantal
cantal
- ca cantal, n m
- es cantal, n m
- fr cantal, n m
- en Cantal, n
Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta ferma i crosta grisosa, amb gust més o menys suau segons el punt de maduració, originari de la ciutat occitana de Cantal.
chaource [fr]
chaource [fr]
- ca chaource [fr], n m
- es chaource, n m
- fr chaource, n m
- en chaource, n
- en chaource cheese, n
- de Chaource, n m
Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta tova i amb la pell florida.
Nota
- El chaource és originari de la vila de Chaource, a la regió francesa de Xampanya.
cheddar [en]
cheddar [en]
- ca cheddar [en], n m
- es cheddar, n m
- es queso cheddar, n m
- fr cheddar, n m
- en Cheddar, n
- en Cheddar cheese, n
Definició
Formatge elaborat amb llet de vaca, de color groc daurat, textura compacta i flexible i gust canviant, que va des d'un dolç suau quan és jove a un fort picant quan és madur.
Nota
- El cheddar és originari de la vila de Cheddar, al sud-oest d'Anglaterra.
cheshire [en]
cheshire [en]
- ca cheshire [en], n m
- ca chester [en], n m
- es cheshire, n m
- es chéster, n m
- fr chester, n m
- en Cheshire, n
- en Chester, n
Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma i gust lleugerament salat, presentat generalment amb forma de barra, originari de la ciutat anglesa de Chester, capital del comtat de Cheshire.
chester [en]
chester [en]
- ca cheshire [en], n m
- ca chester [en], n m
- es cheshire, n m
- es chéster, n m
- fr chester, n m
- en Cheshire, n
- en Chester, n
Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma i gust lleugerament salat, presentat generalment amb forma de barra, originari de la ciutat anglesa de Chester, capital del comtat de Cheshire.
colby
colby
- ca colby, n m
- es colby, n m
- fr colby, n m
- en Colby, n
Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta cremosa, i gust suau i lleugerament dolç, originari de la ciutat nord-americana de Colby.
crottin de Chavignol
crottin de Chavignol
- ca crottin de Chavignol, n m
- es crottin de Chavignol, n m
- fr crottin de Chavignol, n m
- en crottin de Chavignol, n
Definició
Formatge de pasta tova, elaborat amb llet crua de cabra, que es presenta en forma de petit cilindre una mica bombat al centre, originari de la vall del Loira, a França.