Back to top
  • ca  danablú, n m
  • es  danablu, n m
  • fr  bleu danois, n m
  • en  Danish blue, n
  • en  Danish blue cheese, n

Definició
Formatge blau fet amb llet de vaca, de pasta blanca untuosa, amb vetes de floridura verdes, de gust una mica picant i amb un 45% de matèria grassa, originari de Dinamarca.
  • ca  danbo, n m
  • es  danbo, n m
  • fr  danbo, n m
  • en  Danbo, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta ferma i elàstica, presentat generalment amb forma rectangular, d'origen danès.
doble gloucester [gloucester: en] doble gloucester [gloucester: en]

  • ca  doble gloucester [gloucester: en], n m
  • es  double gloucester, n m
  • fr  double gloucester, n m
  • en  double Gloucester, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, madurat durant un període de sis mesos, molt gustós, amb una crosta molt dura, originari de la ciutat anglesa de Gloucester.

Nota

  • El doble gloucester s'elabora com el gloucester, però amb un procediment que n'enriqueix més el gust.
doble worcester [worcester: en] doble worcester [worcester: en]

  • ca  doble worcester [worcester: en], n m
  • es  double worcester, n m
  • en  double Worcester, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada molt ferma de color ataronjat i regust de cítric, madurat durant un període de cinc a set mesos, originari de la ciutat anglesa de Worcester.

Nota

  • El doble worcester es considera una variant del doble gloucester.
  • ca  drap, n m
  • ca  tovalló, n m
  • es  paño quesero, n m
  • es  servilleta, n f
  • es  tela quesera, n f
  • fr  mousseline à fromage, n f
  • fr  toile à fromage, n f
  • fr  toile de fromagerie, n f
  • en  cheese cloth, n
  • en  cheese-cloth, n
  • en  cheesecloth, n

Definició
Tros de roba, tradicionalment de cotó, emprat per a acabar de premsar la massa quallada o per a penjar-la perquè s'escorri per ella mateixa.

Nota

  • Amb un drap es fan els matons, els brossats, els recuits de drap i també el formatge de drap.