Back to top
  • ca  edam [nl], n m
  • ca  formatge d'Holanda, n m sin. compl.
  • ca  formatge de bola, n m sin. compl.
  • es  queso de bola, n m
  • es  queso edam, n m
  • fr  édam, n m
  • fr  hollande, n m
  • en  Edam, n
  • de  Edamer Käse, n m

Definició
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta premsada i no cuita, de color groc vermellós, ferma, sense forats, amb la crosta recoberta de parafina pintada de color vermell, que es presenta generalment en forma rodona i diversos graus de maduració.

Nota

  • L'edam és originari de la ciutat neerlandesa d'Edam.
  • ca  emmental, n m
  • es  emmental, n m
  • fr  emmental, n m
  • fr  emmenthal, n m
  • en  Emmental, n
  • de  Emmentaler, n m
  • de  Emmentaler Käse, n m

Definició
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta dura i compacta i amb grans forats, originari de la vall suïssa d'Emmental.

Nota

  • L'emmental és originari de la regió suïssa d'Emmental.
  • ca  esrom, n m
  • es  esrom, n m
  • fr  esrom, n m
  • it  esrom, n m
  • en  Esrom, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada semidura, textura flexible, gust lleugerament àcid i presentat amb forma rectangular, originari de Dinamarca.