ganivet amb fulla perforada
ganivet amb fulla perforada
Estris per al consum de formatge
- ca ganivet amb fulla perforada, n m
- es cuchillo con hoja perforada, n m
- fr couteau à lame ajourée, n m
- fr couteau ajouré, n m
- en soft cheese knife, n
Estris per al consum de formatge
Definició
Ganivet amb la fulla ampla i perforada, perquè el formatge no s'hi enganxi, emprat per a tallar formatges tous, formatges cremosos o preparats de formatge.
Nota
- Un ganivet amb fulla perforada pot tenir doble punta o no.
ganivet de doble mànec
ganivet de doble mànec
Estris per al consum de formatge
- ca ganivet de doble mànec, n m
- es cuchillo de doble mango, n m
- fr couteau à fromage deux mains, n m
- fr couteau double manche, n m
- en two handed knife, n
Estris per al consum de formatge
Definició
Ganivet amb dos mànecs i amb la fulla d'una llargada variable emprat per a tallar formatges semidurs o rodes de formatge grosses.
ganivet de doble punta
ganivet de doble punta
Estris per al consum de formatge
- ca ganivet de doble punta, n m
- es cuchillo de dos puntas, n m
- fr couteau à double pointe, n m
- fr couteau fromagette, n m
- fr couteau recourbé à double pointe, n m
- en fork-tipped spear, n
- en pronged knife, n
- en soft cheese knife, n
Estris per al consum de formatge
Definició
Ganivet de fulla prima i sovint corba amb dues puntes, l'una al costat de l'altra, emprat per a tallar formatges tous i poder-ne punxar els talls i servir-los.
ganivet de formatge
ganivet de formatge
Estris per al consum de formatge
- ca ganivet de formatge, n m
- es cuchillo de queso, n m
- es cuchillo para queso, n m
- fr couteau à fromage, n m
- en cheese knife, n
Estris per al consum de formatge
Definició
Ganivet adient per a tallar formatge.
ganivet de parmesà
ganivet de parmesà
Estris per al consum de formatge
- ca ganivet de parmesà, n m
- es punzón, n m
- fr ciselet, n m
- en Parmesan cheese knife, n
- en Parmesan knife, n
Estris per al consum de formatge
Definició
Ganivet amb la fulla en forma d'ametlla i el mànec bombat, que serveix per a tallar formatges de pasta molt dura.
ganivet per a untar
ganivet per a untar
Estris per al consum de formatge
- ca ganivet per a untar, n m
- es cuchillo para untar, n m
- es cuchillo untador, n m
- fr couteau à beurre, n m
- fr couteau à tartiner, n m
- fr tartineur, n m
- en cheese spreader, n
- en spatula knife, n
- en spreader, n
Estris per al consum de formatge
Definició
Ganivet amb la fulla arrodonida que serveix per a untar formatge o mantega.
girolle [fr]
girolle [fr]
Estris per al consum de formatge
- ca girolle [fr], n f
- es girolle, n m/f
- fr girolle, n f
- en girolle, n
Estris per al consum de formatge
Definició
Instrument format per una base circular i una fulla amb una maneta que talla el formatge en espiral, emprat especialment per a fer flors de tête-de-moine.
gloucester [en]
gloucester [en]
Formatges del món
- ca gloucester [en], n m
- es gloucester, n m
- fr gloucester, n m
- en Gloucester, n
Formatges del món
Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada molt ferma, madurat durant un període de dos mesos, originari de la ciutat anglesa de Gloucester.
Nota
- La varietat més popular de gloucester és el doble gloucester, fet amb llet de vaca, més madur i gustós.
gorgonzola
gorgonzola
Formatges del món
- ca gorgonzola, n m
- es gorgonzola, n m
- fr gorgonzola, n m
- en Gorgonzola, n
Formatges del món
Definició
Formatge blau fet amb llet de vaca, de crosta vermellosa i flonja, i de pasta tova i mantegosa, amb floridures de color verdós, d'olor i gust forts.
Nota
- 1. El gorgonzola és originari de la ciutat italiana de Gorgonzola, a la Llombardia.
- 2. Gorgonzola és una Denominació d'Origen Protegida.
gouda
gouda
Formatges del món
- ca gouda, n m
- es gouda, n m
- fr gouda, n m
- en gouda, n
- de Gouda, n m
- de Goudakäse, n m
Formatges del món
Definició
Formatge fet amb llet de vaca, amb la crosta recoberta de parafina de color groc, de pasta premsada i no cuita, compacta i flexible, de gust suau, originari de la ciutat holandesa de Gouda.