Back to top
  • ca  idiazàbal, n m
  • es  idiazabal, n m
  • es  idiazábal, n m
  • fr  idiazabal, n m
  • en  Idiazabal, n

Definició
Formatge basc fet amb llet d'ovella latxa, amb la crosta de color marró, de pasta premsada i no cuita, de color blanc de vori, atapeïda i flexible, de gust suau i fumat, que conté un 45% de matèria grassa.
  • ca  inoculació, n f
  • ca  sembra, n f
  • es  siembra, n f
  • fr  ensemencement, n m
  • fr  inoculation, n f
  • en  inoculation, n

Definició
Incorporació de ferments a la llet perquè s'hi desenvolupin fermentacions específiques.

Nota

  • La inoculació es fa en el moment d'afegir el quall a la llet o per polvorització un cop emmotllat el formatge.
  • ca  itàlic, n m
  • es  itálico, n m
  • fr  italico, n m
  • it  italico, n m
  • en  Italico, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada semidura i textura elàstica i compacta, originari d'Itàlia.