Back to top
  • ca  manxego, n m
  • ca  formatge manxego, n m sin. compl.
  • es  manchego, n m
  • es  queso manchego, n m
  • fr  manchego, n m
  • en  Manchego, n
  • en  Manchego cheese, n

Definició
Formatge elaborat amb llet d'ovella quallada amb flor de card, de pasta premsada i no cuita, de color blanc groguenc, de sabor suau o fort segons el grau de maduració, originari de la Manxa.

Nota

  • El manxego és una Denominació d'Origen Potegida des de 2009.
  • ca  maribo, n m
  • es  maribo, n m
  • fr  maribo, n m
  • en  Maribo, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada semidura, madurat durant un període de tres a cinc setmanes i amb gust fort, originari de la ciutat danesa de Maribo.
  • ca  mascarpone, n m
  • es  mascarpone, n m
  • fr  mascarpone, n m
  • it  mascarpone, n m
  • it  mascherpone, n m
  • en  mascarpone, n

Definició
Formatge elaborat amb nata dolça de textura cremosa, de color blanc i de gust suau, originari de la regió italiana de Llombardia.
  • ca  montàsio, n m
  • es  montasio, n m
  • fr  montasio, n m
  • it  montasio, n m
  • en  Montasio, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, madurat durant un període de tres a divuit mesos, amb una crosta que es va endurint amb el temps, de gust ric i afruitat, originari d'Itàlia.

Nota

  • La denominació montàsio prové del nom d'un cim dels Alps del Friül, el Jôf di Montâs, en italià Giogo di Montasio.
  • ca  monterey [en], n m
  • es  monterey, n m
  • fr  monterey, n m
  • en  Jack cheese, n
  • en  Monterey cheese, n
  • en  Monterey Jack, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta més o menys tova segons el punt de maduració, madurat durant un període d'un a sis mesos, de gust molt suau, originari de la ciutat nord-americana de Monterey.

Nota

  • La varietat de monterey més popular, el monterey jack sec, és madurada amb l'addició de sal, oli i pebre.
  • ca  mozzarella [it], n f
  • es  mozarela, n f
  • es  mozarella, n f
  • es  mozzarella, n f
  • fr  mozzarella, n f
  • fr  mozzarelle, n f
  • en  mozzarella, n

Definició
Formatge fresc típic de la cuina italiana, elaborat originàriament amb llet de la femella del búfal i actualment també amb llet de vaca, de pasta tendra, blanca i compacta, de sabor dolç i lleugerament acidulat, que es conserva amb el propi sèrum i es presenta en forma de bola.
  • ca  munster, n m
  • es  munster, n m
  • es  munster-géromé, n m
  • fr  munster, n m
  • fr  munster-géromé, n m
  • en  Muenster, n
  • en  Muenster cheese, n
  • en  Munster, n
  • en  Munster cheese, n
  • en  Munster-géromé, n
  • de  Münster, n m
  • de  Münsterkäse, n m

Definició
Formatge fet de llet de vaca, de pasta tova i força cremosa, amb la crosta ataronjada, de gust fresc i aromàtic, que es presenta amb forma de disc, originari de la localitat alsaciana de Munster.

Nota

  • El munster té una Denominació d'Origen Protegida des de 1996.