Back to top
  • ca  saint-paulin [fr], n m
  • es  saint-paulin, n m
  • fr  saint-paulin, n m
  • en  Saint-Paulin, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma i una mica elàstica, amb una crosta llisa de color carabassa, de gust suau, que prové principalment de Bretanya i Normandia, i que originàriament es preparava en monestirs trapencs.
  • ca  samso, n m
  • es  samsoe, n m
  • fr  samsoë, n m
  • en  Samso, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, amb alguns forats, madurat durant un període mínim de tres mesos, amb una crosta de color groc i gust una mica àcid.

Nota

  • La denominació samso prové del nom de l'illa danesa de Samsø.
  • ca  santnectari, n m
  • es  saint-nectaire, n m
  • fr  saint-nectaire, n m
  • en  Saint-Nectaire, n f

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada i textura suau, madurat durant un període de vuit setmanes, amb aroma d'herbes, originari de la vila occitana de Sant Nectari.

Nota

  • El santnectari té una Denominació d'Origen Protegida des de 1996.
  • ca  schabziger [de], n m
  • es  sapsago, n m
  • es  schabziger, n m
  • fr  schabzieger, n m
  • it  schabziger, n m
  • en  sapsago, n
  • en  schabziger, n
  • de  Schabziger, n m

Definició
Formatge fet amb llet de vaca descremada i alfolba blava, de textura seca, dura i envellida, i de gust picant, originari del cantó suís de Glaris.
  • ca  stilton [en], n m
  • es  queso stilton, n m
  • es  stilton, n m
  • fr  stilton, n m
  • en  Stilton, n
  • en  Stilton cheese, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta amb floridura i gust fort, que es presenta amb forma cilíndrica, originari de la localitat anglesa de Stilton.

Nota

  • L'stilton té dues varietats: la blava, més coneguda, i la blanca.
  • ca  stracchino [it], n m
  • es  stracchino, n m
  • fr  stracchino, n m
  • it  stracchino, n m
  • en  stracchino, n

Definició
Formatge fresc de pasta tova, elaborat amb llet de vaca, generalment de forma quadrada, típic de la Llombardia.