Back to top
  • ca  taleggio [it], n m
  • es  taleggio, n m
  • fr  taleggio, n m
  • it  taleggio, n m
  • en  Taleggio, n
  • en  Taleggio-cheese, n
  • de  Taleggio, n m
  • de  Taleggio-Käse, n m

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta tova i crosta rentada originari de Llombardia, Piemont i Veneto.
  • ca  tetilla, n f
  • ca  teta gallega, n f sin. compl.
  • es  teta gallega, n f
  • es  tetilla, n f
  • fr  fromage tetilla, n m
  • fr  Queso Tetilla, n m
  • gl  queixo tetilla, n m
  • en  tetilla cheese, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de crosta de color groc de palla, pasta premsada i no cuita, tendra, de color groc més clar que la crosta, i de sabor suau, presentat en peces de forma arrodonida acabades en punta, semblants a un pit, i que és originari de Galícia.

Nota

  • La tetilla té una Denominació d'Origen Protegida.
tête-de-moine [fr] tête-de-moine [fr]

  • ca  tête-de-moine [fr], n m
  • es  tête-de-moine, n m
  • fr  tête de moine, n f
  • fr  tête-de-moine, n f
  • it  tête de moine, n m
  • en  tête de moine, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada semicuita, molt aromàtic, que es presenta en forma circular, originari del cantó suís de Berna.

Nota

  • El tête-de-moine es talla rascant la superfície amb un ganivet, fent un moviment circular, i se serveix en encenalls.
  • ca  tetilla, n f
  • ca  teta gallega, n f sin. compl.
  • es  teta gallega, n f
  • es  tetilla, n f
  • fr  fromage tetilla, n m
  • fr  Queso Tetilla, n m
  • gl  queixo tetilla, n m
  • en  tetilla cheese, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de crosta de color groc de palla, pasta premsada i no cuita, tendra, de color groc més clar que la crosta, i de sabor suau, presentat en peces de forma arrodonida acabades en punta, semblants a un pit, i que és originari de Galícia.

Nota

  • La tetilla té una Denominació d'Origen Protegida.
  • ca  tilsit [de], n m
  • es  tilsit, n m
  • fr  tilsit, n m
  • en  Tilsit, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, que durant els primers mesos de maduració se sotmet a rentatges amb aigua, de gust lleugerament afruitat, originari de la ciutat de Tilsit.

Nota

  • Tilsit és la denominació que va rebre la ciutat russa de Sovetsk durant la dominació prussiana.
  • ca  tolko, n m
  • es  tolko, n m
  • fr  tolko, n m
  • en  tolko, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta cremosa, que sovint es presenta decorat amb altres aliments, principalment amb trossos de fruita o espècies, originari de Dinamarca.
torta del Casar [es] torta del Casar [es]

  • ca  torta del Casar [es], n f
  • es  torta del Casar, n f
  • fr  torta del Casar, n f
  • en  torta del Casar, n

Definició
Formatge elaborat amb llet crua d'ovella, coagulada amb herbacol, amb un període de maduració mínim de dos mesos, de pasta tova, molt cremós, originari de la zona centre-sud de la província espanyola de Cáceres.