Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

Diccionari de lingüística

Manuel Pérez Saldanya; Rosanna Mestre; Ofèlia Sanmartín

Diccionari de lingüística - Presentació

© Autoria: Manuel Pérez Saldanya; Rosanna Mestre; Ofèlia Sanmartín
© de les il·lustracions/fotografies: Acadèmia Valenciana de la Llengua
© Edició, 2022:

Acadèmia Valenciana de la Llengua         TERMCAT

 

El Diccionari de lingüística està format per més de 3.500 entrades que abasten la terminologia generada per les principals escoles i teories que han abordat l’estudi del llenguatge humà des de la gramàtica tradicional fins a les tendències lingüístiques més actuals. Se centra sobretot en els termes que s’han utilitzat en les escoles i corrents que han tingut una major incidència en els estudis sobre el català i presta una especial atenció als termes gramaticals. En la majoria dels casos, les definicions es completen amb notes de caràcter enciclopèdic que permeten il·lustrar amb exemples el valor dels termes definits o matisar-ne l’abast amb la indicació de la teoria o de l’escola lingüística a què pertanyen.

Es tracta de la versió en línia, adaptada i actualitzada, de l’obra editada en paper l’any 2022 en virtut del conveni de col·laboració subscrit entre l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i el TERMCAT amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament de la terminologia en els diversos àmbits del coneixement.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”), en qualsevol de les llengües del diccionari.

 

Documents associats:

Presentació (extret de l’edició en paper)
Pròleg (extret de l’edició en paper)
Equip de treball
Introducció (extret de l’edició en paper)

 

Citació bibliogràfica recomanada:

PÉREZ SALDANYA, Manuel; MESTRE, Rosanna; SANMARTÍN, Ofèlia. Diccionari de lingüística [en línia]. València: Acadèmia Valenciana de la Llengua; Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2022.
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/308>

 

Darrera actualització: 01-11-2022