Cercaterm
We offer open access to our TERMCAT term records, which can be explored using our Cercaterm search tool.
If you require more details, please contact our Queries Service (you must register).
Results for "bescuit" in all thematic areas
<Ciències de la salut > Odontologia. Estomatologia>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CASAS i ESTIVALES, X. [et al.] Vocabulari d'odontologia: Equivalències català, castellà, anglès i francès. Barcelona: Doyma, DL 1991.
ISBN 84-7592-421-2
Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.
- ca bescuit, n m
- es bizcocho de la porcelana
- fr biscuit de la porcelaine
- en porcelain biscuit bake
<Ciències de la salut > Odontologia. Estomatologia>
<Ciències socials > Arqueologia>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
GARCIA PETIT, Lluís [et al.]. Diccionari d'arqueologia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/18/>
- ca bescuit, n m
- es bizcocho
- en biscuit ware
<Arqueologia > Treball de laboratori > Ceramologia>
Definition
<Arts > Ceràmica>
La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.
- ca bescuit, n m
- es biscuit, n m
- es bizcocho, n m
<Arts > Ceràmica>
Definition
<Cereals > Producte elaborat>
La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel TERMCAT.
- ca bescuit, n m
- es bizcocho, n m
- fr biscuit, n m
- en biscuit, n
<Cereals > Producte elaborat>
Definition
<Indústria > Indústria de la fusta > Fusteria>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
Glosario de la madera [en línia]. [S.l.]: Coopwood, 2020.
<https://www.coopwoodplus.eu/es/dictionario/>
Es tracta d'un glossari elaborat en el marc del projecte Coopwood (del programa POCTEFA 2014-2020) en el qual ha participat el TERMCAT, que es pot consultar en aquest enllaç:
<https://www.coopwoodplus.eu/es/inicio/>
- ca bescuit, n m
- es bizcocho, n m
- es biscuit, n m sin. compl.
- fr biscuit, n m
- en biscuit, n
- en biscuit-ware, n
- eu bizkotxo, n
- eu portzelanazko ezarkin, n
<Fusteria > Materials>
<Productes alimentaris sòlids>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>
- ca galeta, n f
- ca bescuit, n m sin. compl.
- es bizcocho
- fr biscuit
- en biscuit
<Indústria > Indústria alimentària > Aliments sòlids > Productes alimentaris sòlids>
Note
- Convé no confondre bescuit com a sinònim de galeta, que designa el pa cuit per segona vegada, amb biscota, que fa referència al pa que es cou en motlles amb tapa, es talla a llesques, es torra i s'envasa.
<Cereals > Producte elaborat>
La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel TERMCAT.
- ca galeta, n f
- ca bescuit, n m sin. compl.
- es bizcocho, n m
- es galleta, n f
- fr biscuit, n m
- en biscuit, n
<Cereals > Producte elaborat>
Definition
<Ciències de la vida>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
LLEONART, Jordi. Noms de peixos [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016. (Diccionaris en Línia)
<http://www.TERMCAT.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/173/>
Es tracta d'un diccionari descriptiu, que recull denominacions catalanes de peixos i les posa en correspondència amb els noms científics a què cal atribuir-les.
Aquest caràcter descriptiu justifica la presència de moltes denominacions no recollides en el diccionari normatiu de l'Institut d'Estudis Catalans. Per a orientar els usuaris, les denominacions catalanes estan classificades en un ordre decreixent de prioritat:
- Termes principals: Formes acordades a la normativa que tenen una gran extensió.
- Sinònims complementaris: Formes acordades a la normativa que tenen una extensió menor.
- Variants lingüístiques: Formes no adequades o no normatives i manlleus no adaptats (tots aquests casos, escrits en cursiva).
L'ordenació de les llengües prioritza les formes catalanes, seguides del nom científic i dels equivalents en altres llengües.
La nomenclatura procedeix d'un corpus de més de dues-centes trenta obres buidades o consultades, que van des del segle XIV fins a l'actualitat, amb la grafia revisada.
Per veure les fonts en què s'ha documentat cada denominació o conèixer els criteris seguits, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT.
- ca trotllo, n m
- ca bescuit, n m sin. compl.
- ca negret, n m sin. compl.
- ca pàmpol, n m sin. compl.
- ca pàmpol ver, n m sin. compl.
- ca peix de brom, n m sin. compl.
- ca bescuyt, n m var. ling.
- ca negritu, n m var. ling.
- ca pampol, n m var. ling.
- ca pámpol, n m var. ling.
- ca pampol ver, n m var. ling.
- ca trol·lo, n m var. ling.
- ca trollu, n m var. ling.
- ca trotllu, n m var. ling.
- nc Centrolophus niger
- nc Centrolophus pompilus var. ling.
- es romerillo
- es romero
- fr centrolophe noir
- en blackfish
<Peixos > Centrolòfids>
<Zoologia > Peixos>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
LLEONART, Jordi. Noms de peixos [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016. (Diccionaris en Línia)
<http://www.TERMCAT.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/173/>
Es tracta d'un diccionari descriptiu, que recull denominacions catalanes de peixos i les posa en correspondència amb els noms científics a què cal atribuir-les.
Aquest caràcter descriptiu justifica la presència de moltes denominacions no recollides en el diccionari normatiu de l'Institut d'Estudis Catalans. Per a orientar els usuaris, les denominacions catalanes estan classificades en un ordre decreixent de prioritat:
- Termes principals: Formes acordades a la normativa que tenen una gran extensió.
- Sinònims complementaris: Formes acordades a la normativa que tenen una extensió menor.
- Variants lingüístiques: Formes no adequades o no normatives i manlleus no adaptats (tots aquests casos, escrits en cursiva).
L'ordenació de les llengües prioritza les formes catalanes, seguides del nom científic i dels equivalents en altres llengües.
La nomenclatura procedeix d'un corpus de més de dues-centes trenta obres buidades o consultades, que van des del segle XIV fins a l'actualitat, amb la grafia revisada.
Per veure les fonts en què s'ha documentat cada denominació o conèixer els criteris seguits, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT.
- ca trotllo, n m
- ca bescuit, n m sin. compl.
- ca negret, n m sin. compl.
- ca pàmpol, n m sin. compl.
- ca pàmpol ver, n m sin. compl.
- ca peix de brom, n m sin. compl.
- ca bescuyt, n m var. ling.
- ca negritu, n m var. ling.
- ca pampol, n m var. ling.
- ca pámpol, n m var. ling.
- ca pampol ver, n m var. ling.
- ca trol·lo, n m var. ling.
- ca trollu, n m var. ling.
- ca trotllu, n m var. ling.
- nc Centrolophus niger
- nc Centrolophus pompilus var. ling.
- es romerillo
- es romero
- fr centrolophe noir
- en blackfish
<Peixos > Centrolòfids>