Back to top

Cercaterm

We offer open access to our TERMCAT term records, which can be explored using our Cercaterm search tool.

If you require more details, please contact our Queries Service (you must register). 

Results for "biologia" in all thematic areas

biologia biologia

<Disciplines de suport > Ciències de la vida>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  biologia, n f
  • es  biología
  • fr  biologie
  • en  biology

<Disciplines de suport > Ciències de la vida>

Definition
Ciència que estudia els fenòmens de la vida i els organismes vius en general. El progrés del coneixement del funcionament del éssers vius ha fet que, modernament, hom consideri diverses branques integrades en la biologia: biologia molecular, biologia cel·lular, biologia d'organismes, biologia de poblacions i biologia d'ecosistemes. Les tècniques de biologia molecular són avui pràcticament inseparables del diagnòstic clínic del laboratori. Així, són extensament emprades en el diagnòstic microbiològic (hepatitis C i sida), bioquímic (malalties hereditàries diverses) i hematològic (diagnòstic de talassèmies i hemopaties malignes, limfomes i leucèmies).