Back to top

Cercaterm

We offer open access to our TERMCAT term records, which can be explored using our Cercaterm search tool.

If you require more details, please contact our Queries Service (you must register). 

Results for "brou" in all thematic areas

aferfur de moresc amb brou de salaó de carn aferfur de moresc amb brou de salaó de carn

<Gastronomia > Gastronomia amaziga>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CONSORCI PER A LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA. Tastets de cuina amaziga [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/311>

  • ca  aferfur de moresc amb brou de salaó de carn, n m
  • zgh  aferfur n tmarmezt s uqeddid
  • tfng  ⴰⴼⵔⴼⵓⵔ ⵏ ⵜⵎⴰⵔⵎⵣⵜ ⵙ ⵓⵇⴷⴷⵉⴷ

<Gastronomia amaziga > Tot l'any>

Definition
Moresc picat i cuit al vapor amb brou de salaó de carn.
amb suc amb suc

<Procediments culinaris>, <Peix. Marisc > Producte elaborat>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  amb suc, adj
  • ca  en brou curt, adj
  • es  à la nage, adj
  • fr  à la nage, adj
  • en  à la nage, adj

<Procediments culinaris>, <Peix. Marisc > Producte elaborat>

Definition
Dit de l'aliment, especialment peix o marisc, cuit i servit en un brou curt.

Note

  • 1. La denominació francesa à la nage significa, literalment, 'nedant'.
  • 2. Per extensió, en francès, la paraula nage funciona com a substantiu en noms de plats, com ara per exemple, nage de crancs. En aquest cas, en català diríem en brou curt de crancs o amb suc de crancs.
bacallà amb brou d'emmental i poma àcida bacallà amb brou d'emmental i poma àcida

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà amb brou d'emmental i poma àcida
  • es  bacalao con caldo de emmental y manzana ácida
  • fr  morue au bouillon d'emmental et de pomme acide
  • it  baccalà con brodo di emmental e mela acida
  • en  cod with Emmental and acid apple broth
  • de  Stockfisch mit Brühe aus Emmentaler und saurem Apfel

<Plats a la carta. Peix i marisc>

brou amb ou dur i pa fregit brou amb ou dur i pa fregit

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  brou amb ou dur i pa fregit
  • es  caldo con huevo duro y picatostes
  • fr  bouillon à l'oeuf dur et aux petits croûtons de pain frit
  • it  brodo con uovo sodo e crostini di pane fritto
  • en  broth with hard-boiled egg and croutons
  • de  Brühe mit hartem Ei und gebratenem Brot

<Plats a la carta. Sopes, cremes i consomés>

brou amb rovell d'ou brou amb rovell d'ou

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  brou amb rovell d'ou
  • es  caldo con yema de huevo
  • fr  bouillon au jaune d'oeuf
  • it  brodo con tuorlo d'uovo
  • en  broth with egg yolk
  • de  Bouillon mit Ei

<Plats a la carta. Sopes, cremes i consomés>

brou amb xerès brou amb xerès

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  brou amb xerès
  • es  caldo al jerez
  • fr  bouillon au xérès
  • it  brodo con sherry
  • en  broth with sherry
  • de  Bouillon mit Sherry

<Plats a la carta. Sopes, cremes i consomés>

brou bordelès brou bordelès

<Agricultura > Química agrícola>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  brou bordelès, n m
  • ca  sulfat cuprocàlcic, n m sin. compl.
  • es  caldo bordelés, n m
  • es  sulfato cuprocálcico, n m
  • fr  bouillie bordelaise, n m
  • en  Bordeaux mixture, n

<Agricultura > Química agrícola>

Definition
Producte anticriptogàmic que es prepara barrejant sulfat de coure amb calç apagada.
brou bordelès brou bordelès

<Disciplines de suport > Química>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  brou bordelès, n m

<Disciplines de suport > Química>

Definition
Anticriptogàmic preparat neutralitzant sulfat de coure amb calç.
brou borgonyó brou borgonyó

<Disciplines de suport > Química>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  brou borgonyó, n m

<Disciplines de suport > Química>

Definition
Anticriptogàmic preparat neutralitzant sulfat de coure amb carbonat de sodi.
brou bufat brou bufat

<Endocrinologia i nutrició>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  brou bufat, n m

<Endocrinologia i nutrició>

Definition
Líquid procedent de la cocció de les botifarres a la caldera. Conté greix i altres substàncies extretes durant el procés.