Back to top

Cercaterm

We offer open access to our TERMCAT term records, which can be explored using our Cercaterm search tool.

If you require more details, please contact our Queries Service (you must register). 

Results for "cal��ar" in all thematic areas

al·lèrgia al calamar (Loligo vulgaris) al·lèrgia al calamar (Loligo vulgaris)

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia al calamar (Loligo vulgaris), n f
  • ca  al·lèrgia al calamars (Loligo vulgaris), n f sin. compl.
  • es  alergia a calamar (Loligo vulgaris), n f

<Al·lergologia>

Note

  • Nomenclatura creada a Catalunya. Codi assignat: 88671000135100
amanida de favetes i tires de calamar amb romesco amanida de favetes i tires de calamar amb romesco

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de favetes i tires de calamar amb romesco
  • es  ensalada de habitas y tiras de calamar con romesco (salsa catalana de frutos secos, pimiento rojo, tomate y ajo)
  • fr  salade de fèves fines et de bandes de calmar au romesco (sauce catalane à base de fruits secs, poivron rouge, tomate et ail)
  • it  insalata di favette e strisce di calamaro con romesco (salsa catalana a base di frutta secca, peperoncino rosso, pomodoro e aglio)
  • en  salad of baby broad beans and squid strips with romesco (Catalan nut, red pepper, tomato, and garlic sauce)
  • de  Salat mit jungen Saubohnen, Tintenfischstreifen und Romesco (katalanische Sauce aus Nüssen, rottem Paprika, Tomaten und Knoblauch)

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

arròs negre arròs negre

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs negre
  • es  arroz negro
  • fr  riz noir (sorte de paella à l'encre de calmar)
  • it  riso nero (tipo di paella al nero di calamaro)
  • en  black rice (kind of paella cooked in squid ink)
  • de  schwarzer Reis (in Tintenfischtinte gekochte Paella)

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs negre amb calamarsons arròs negre amb calamarsons

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs negre amb calamarsons
  • es  arroz negro con chipirones
  • fr  riz noir aux encornets (sorte de paella à l'encre de calmar)
  • it  riso nero con calamaretti (tipo di paella al nero di calamaro)
  • en  black rice with small squids (kind of paella cooked in squid ink)
  • de  schwarzer Reis mit kleinen Tintenfischen (in Tintenfischtinte gekochte Paella)

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs negre amb cloïsses arròs negre amb cloïsses

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs negre amb cloïsses
  • es  arroz negro con almejas
  • fr  riz noir aux palourdes (sorte de paella à l'encre de calmar)
  • it  riso nero con le vongole (tipo di paella al nero di calamaro)
  • en  black rice with clams (kind of paella cooked in squid ink)
  • de  schwarzer Reis mit Venusmuscheln (in Tintenfischtinte gekochte Paella)

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs negre amb flors de romaní arròs negre amb flors de romaní

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs negre amb flors de romaní
  • es  arroz negro con flores de romero
  • fr  riz noir aux fleurs de romarin (sorte de paella à l'encre de calmar)
  • it  riso nero ai fiori di rosmarino
  • en  black rice with rosemary flowers (kind of paella cooked in squid ink)
  • de  schwarzer Reis mit Rosmarinblüten (in Tintenfischtinte gekochte Paella)

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs negre amb gambes arròs negre amb gambes

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs negre amb gambes
  • es  arroz negro con gambas
  • fr  riz noir aux crevettes roses (sorte de paella à l'encre de calmar)
  • it  riso nero con i gamberi (una sorta di paella al nero di calamaro)
  • en  black rice with shrimps (kind of paella cooked in squid ink)
  • de  schwarzer Reis mit Garnelen (in Tintenfischtinte gekochte Paella)

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs negre amb llamàntol arròs negre amb llamàntol

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs negre amb llamàntol
  • es  arroz negro con bogavante
  • fr  riz noir au homard (sorte de paella à l'encre de calmar)
  • it  riso nero con astice (tipo di paella al nero di calamaro)
  • en  black rice with lobster (kind of paella cooked in squid ink)
  • de  schwarzer Reis mit Hummer (in Tintenfischtinte gekochte Paella)

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs negre amb sípia arròs negre amb sípia

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs negre amb sípia
  • es  arroz negro con sepia
  • fr  riz noir et seiche (sorte de paella à l'encre de calmar)
  • it  riso nero con seppia (tipo di paella al nero di calamaro)
  • en  black rice with cuttlefish (kind of paella cooked in cuttlefish ink)
  • de  schwarzer Reis mit Tintenfisch (in Tintenfischtinte gekochte Paella)

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs negre amb tires de sípia arròs negre amb tires de sípia

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs negre amb tires de sípia
  • es  arroz negro con tiras de sepia
  • fr  riz noir aux bandes de seiche (sorte de paella à l'encre de calmar)
  • it  riso nero con strisce di seppia (tipo di paella al nero di seppia)
  • en  black rice with cuttlefish strips (kind of paella cooked in squid ink)
  • de  schwarzer Reis mit Tintenfischstreifen (in Tintenfischtinte gekochte Paella)

<Plats a la carta. Arrossos>