Back to top

Cercaterm

We offer open access to our TERMCAT term records, which can be explored using our Cercaterm search tool.

If you require more details, please contact our Queries Service (you must register). 

Results for "conjecturar" in all thematic areas

a quin tipus de font de dades et vols connectar? (tu) a quin tipus de font de dades et vols connectar? (tu)

<TIC > Informàtica>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia i fraseologia dels productes informàtics [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2019. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/123>

  • ca  a quin tipus de font de dades et vols connectar? (tu)
  • ca  a quin tipus de font de dades us voleu connectar? (vós)
  • en  what kind of data source do you want to connect to?

<Localització > Fraseologia>

amanida de farcellets d'albergínia farcits de llavors de gira-sol i ous de guatlla amb confitura de tomàquet verd amanida de farcellets d'albergínia farcits de llavors de gira-sol i ous de guatlla amb confitura de tomàquet verd

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de farcellets d'albergínia farcits de llavors de gira-sol i ous de guatlla amb confitura de tomàquet verd
  • es  ensalada de paquetitos de berenjena rellenos de pipas de girasol y huevos de codorniz con confitura de tomates verdes
  • fr  salade d'aumônières d'aubergine farcies de graines de tournesol et oeufs de caille à la confiture de tomate verte
  • it  insalata di fagottini di melanzana farciti di semi di girasole e uova di quaglia con confettura di pomodori verdi
  • en  salad of aubergine mini packets stuffed with sunflower seeds and quail eggs with green tomato jam
  • de  Salat mit Auberginentäschchen gefüllt mit Sonnenblumenkernen und Wachteleiern mit grüner Tomatenkonfitüre

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

aquest auxiliar t'ajudarà a connectar-te amb una font de dades remotes (tu) aquest auxiliar t'ajudarà a connectar-te amb una font de dades remotes (tu)

<TIC > Informàtica>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia i fraseologia dels productes informàtics [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2019. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/123>

  • ca  aquest auxiliar t'ajudarà a connectar-te amb una font de dades remotes (tu)
  • ca  aquest auxiliar us ajudarà a connectar-vos amb una font de dades remotes (vós)
  • en  this wizard will help you connect to a remote data source

<Localització > Fraseologia>

arrop arrop

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arrop
  • es  arrope
  • fr  arrop (confiture faite de moût concentré et de fruits)
  • it  arrop (confettura a base di mosto concentrato e frutta)
  • en  arrop (jam made of concentrated must and fruits)
  • de  Arrop (Konfitüre aus Saftkonzentrat und Früchten)

<Plats a la carta. Postres>

bacallà al forn amb confitura de porros bacallà al forn amb confitura de porros

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà al forn amb confitura de porros
  • es  bacalao al horno con confitura de puerros
  • fr  morue au four à la confiture de poireaux
  • it  baccalà al forno con confettura di porri
  • en  baked cod with leeks jam
  • de  Stockfisch aus dem Ofen mit Lauchkonfitüre

<Plats a la carta. Peix i marisc>

bacallà amb mongetes vermelles i confitura de nyores bacallà amb mongetes vermelles i confitura de nyores

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà amb mongetes vermelles i confitura de nyores
  • es  bacalao con alubias pintas y confitura de ñoras
  • fr  morue aux haricots et à la confiture de piments piquants
  • it  baccalà con fagioli borlotti e confettura di peperoni piccanti
  • en  cod with pinto beans and chilli peppers jam
  • de  Stockfisch mit roten Bohnen und spanischer Pfeffermarmelade

<Plats a la carta. Peix i marisc>

bacallà gratinat amb confitura de tomàquet i allioli bacallà gratinat amb confitura de tomàquet i allioli

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà gratinat amb confitura de tomàquet i allioli
  • es  bacalao gratinado con confitura de tomate y alioli
  • fr  morue gratinée à la tomate confite et à l'ailloli
  • it  baccalà gratinato con confettura di pomodori e allioli (maionese all'aglio)
  • en  cod au gratin with tomato preserve and ailloli (garlic mayonnaise)
  • de  gratinierter Stockfisch mit Tomatenkonfitüre und Allioli (Knoblauchmayonnaise)

<Plats a la carta. Peix i marisc>

batre batre

<09 Esports de pilota > 09 Beisbol>, <09 Esports de pilota > 08 Criquet>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari general de l'esport [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010-2024. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/114>

  • ca  batre, v tr
  • ca  colpejar, v tr
  • ca  connectar, v tr sin. compl.
  • es  batear
  • es  conectar
  • es  golpear
  • fr  battre
  • fr  cogner
  • fr  frapper
  • en  bat, to
  • en  connect, to
  • en  hit, to

<Esport > 09 Esports de pilota > 09 Beisbol>, <Esport > 09 Esports de pilota > 08 Criquet>

Definition
Donar un cop amb el bat a la pilota del llançador per enviar-la lluny dels defensors, dintre els límits del terreny legal.
canya de cabell d'àngel canya de cabell d'àngel

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  canya de cabell d'àngel
  • es  caña de cabello de ángel
  • fr  feuilleté à la confiture de courge
  • it  cannolo con confettura di zucca
  • en  pastry roll with pumkin jam
  • de  Blätterteiggebäck mit Kürbismarmeladenfüllung

<Plats a la carta. Pastes>

carpaccio de bacallà amb vinagreta d'anxoves i confitura de tomàquet carpaccio de bacallà amb vinagreta d'anxoves i confitura de tomàquet

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  carpaccio de bacallà amb vinagreta d'anxoves i confitura de tomàquet
  • es  carpaccio de bacalao con vinagreta de anchoas y confitura de tomate
  • fr  carpaccio de morue à la vinaigrette d'anchois et à la confiture de tomate
  • it  carpaccio di baccalà con vinaigrette alle acciughe e confettura al pomodoro
  • en  cod carpaccio with anchovie vinaigrette and tomato preserve
  • de  Stockfischcarpaccio mit Anchovisvinaigrette und Tomatenkonfitüre

<Plats a la carta. Entrants i amanides>