Back to top

Cercaterm

We offer open access to our TERMCAT term records, which can be explored using our Cercaterm search tool.

If you require more details, please contact our Queries Service (you must register). 

Results for "encorcobit" in all thematic areas

encercolatge encercolatge

<Ginecologia i obstetrícia>, <Tècniques diagnòstiques i de tractament>, <Traumatologia i ortopèdia>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  encercolatge, n m
  • ca  cerclatge, n m sin. compl.
  • ca  encercolat, n m sin. compl.
  • es  cerclaje
  • es  cinchado
  • fr  cerclage
  • en  cerclage
  • en  encircling

<Ginecologia i obstetrícia>, <Tècniques diagnòstiques i de tractament>, <Traumatologia i ortopèdia>

Definition
Procediment terapèutic consistent a encerclar una part de l'organisme amb un fil o una cinta. És emprat en traumatologia (an tiring) per al tractament d'algunes fractures òssies (especialment de ròtula i d'olècran), envoltant l'os amb un fil metàl·lic per a mantenir units els fragments fracturats. També és emprat en ginecologia per al tractament de la incompetència de la cèrvix uterina durant l'embaràs.