Back to top
Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  api de fulla, n m
  • es  apio chino
  • es  apio de cortar
  • es  apio de hoja
  • fr  céleri à couper
  • fr  céleri chinois
  • fr  céleri petit
  • fr  céleri-feuille
  • it  sedanino
  • pt  apio-de-folha
  • en  Chinese celery
  • en  cutting celery
  • en  khan choy
  • en  kintsai
  • en  leaf celery
  • en  smallage
  • en  soup celery
  • de  Schnittsellerie
  • nc  Apium graveolens var. secalinum

<Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats>

Definition
Varietat d'api de gust i olor intensos, de color entre verd clar i verd fosc, amb les tiges fines i fibroses, entre 25 i 40 cm de llarg, i les fulles petites, les quals s'utilitzen especialment en la cuina xinesa per a fer sopes, saltats i estofats.