col xinesa
col xinesa
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Glossari de sabors del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2022. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/201/>
- ca col xinesa, n f
- es col china
- es pe-tsai
- fr chou chinois
- fr chou de Shanton
- fr pé-tsaï
- it cavolo cinese
- pt couve chinesa
- en celery cabbage
- en Chinese cabbage
- en napa
- en pe-tsai
- nc Brassica campestris var. pekinensis
- nc Brassica rapa var. pekinensis
<Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats>
Definition
Hortalissa de la família de les crucíferes, originària de l'Àsia, de fulles allargades, dentades i lleugerament arrugades, de color verd clar, disposades en forma de cabdell oblong, amb el limbe que es prolonga fins a la base del pecíol, alat, blanc i molt desenvolupat, la qual és especialment utilitzada en la cuina xinesa.