Back to top
Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari d'enginyeria civil [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/240/>
Les paraules marcades entre circumflexos (^) en l'interior d'una definició indiquen que es tracta de termes amb fitxa pròpia en el diccionari que poden ajudar a ampliar el significat d'aquella definició.

Per problemes tecnològics de representació gràfica, s'ha suprimit part d'algunes definicions. La informació completa es pot consultar a l'edició en paper d'aquesta obra.

  • ca  gànguil, n m
  • es  gánguil
  • en  barge

<Enginyeria civil > Enginyeria de la construcció>, <Enginyeria civil > Enginyeria marítima>

Definition
Artefacte o mitjà auxiliar consistent en una embarcació que té una bodega a la part central i que s'utilitza per al transport del material dragat dins dels trens de dragatge habituals en obres marítimes.

Les dragues amb menys mobilitat, com ara dragues de pala, talladores allunyades de la costa, dragues de rosari, etc., excaven el material que posteriorment aboquen al gànguil. Existeixen gànguils que, a més del transport, també s'encarreguen de l'abocament del material.