Back to top
programa d'atenció específica a les persones amb trastorns mentals severs programa d'atenció específica a les persones amb trastorns mentals severs

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de l'atenció a la salut mental i a les addiccions [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2020. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/242>

  • ca  programa d'atenció específica a les persones amb trastorns mentals severs, n m
  • ca  PAETMS, n m sigla
  • es  programa de atención específica a los trastornos mentales severos, n m
  • es  PAETMS, n m sigla

<Atenció a salut mental i addiccions > Tractament>

Definition
Conjunt coordinat d'intervencions i procediments multidisciplinaris d'atenció comunitària orientat a persones amb un trastorn mental greu i persistent i basat en la integració de l'assistència, la prevenció i la rehabilitació, que té per objectiu donar una resposta assistencial prioritària, òptima i integral, segons un pla terapèutic, destinada a recuperar o mantenir la capacitat i l'autonomia de les persones ateses i garantir la continuïtat assistencial.

Note

  • 1. El programa d'atenció específica als trastorns mentals severs té cinc objectius generals: garantir una disponibilitat preferent per a l'assistència psiquiàtrica a les persones amb un trastorn mental greu i persistent, desenvolupar accions que incrementin la participació d'aquestes persones al programa de seguiment, millorar la integralitat de l'atenció comunitària, millorar el seguiment i l'avaluació de l'acceptabilitat del tractament i potenciar els factors de continuïtat del tractament.
  • 2. El programa d'atenció específica als trastorns mentals severs també pretén introduir en els dispositius assistencials les persones amb un trastorn mental greu i persistent que no reben cap mena d'assistència psiquiàtrica, sigui per manca de consciència de malaltia o per manca de suport familiar.
  • 3. El qualificatiu sever es refereix a les condicions de gravetat, cronicitat i discapacitat associades al trastorn. Aquest significat de 'greu' de l'adjectiu sever és un calc de l'anglès que no està acceptat en el diccionari normatiu. En àmbits especialitzats, però, té un cert ús amb referència als trastorns mentals greus i persistents.