Back to top
Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  nevus anèmic, n m

<.FITXA MODIFICADA>, <Anatomia patològica>, <Bioquímica i biologia molecular>, <Dermatologia>

Definition
Placa de color blanc, de conformació irregular, ben delimitada, que no envermelleix pel fregament continuat sobre la pell. S'assembla al vitiligen, per bé que la qualitat de melanina és normal. Pot presentar-se aïlladament o associat amb la neurofibromatosi, la malaltia de Pringle-Bourneville o la síndrome de Klippel-Trénaunay-Weber. No hi ha aplàsia o hipoplàsia dels vasos cutanis, sinó que presenta una sensibilitat augmentada a les catecolamines endògenes.