Back to top
apràxia constructiva apràxia constructiva

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  apràxia constructiva, n f
  • ca  apràxia de Poppelreuter, Kleist i Strauss, n f sin. compl.

<Malalties i síndromes>, <Neurologia>

Definition
Incapacitat de produir una forma senzilla, geomètrica o figurativa, mitjançant el dibuix, la construcció amb mòduls o el modelatge, en un espai de dues o tres dimensions. És produïda per una lesió de l'hemisferi dret o de l'esquerre o per lesions bilaterals progressives (malaltia d'Alzheimer). En les lesions dretes, les dificultats constructives milloren escassament amb la còpia d'un model, mentre que es corregeixen més en les lesions esquerres.