escap d'all
escap d'all
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Glossari de sabors del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2022. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/201/>
- ca escap d'all, n m
- ca tija d'all, n f
- es escapo de ajo, n m
- es tallo de ajo, n m
- en garlic scape, n
- en garlic stem, n
- zh 蒜苔
- zh suàn tái, n
<Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats>
Definition
Peduncle llarg i sense fulles que arrenca del bulb d'un all, de color verd, de gruix variable, carnós, d'aroma i gust més suaus que l'all, que es pot menjat cru o cuit lleugerament, com ara escaldat o saltat.
Note
- L'escap d'all es talla a la primavera, quan encara no s'ha desenvolupat la flor.