Back to top
salsitxa de Frankfurt salsitxa de Frankfurt

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  salsitxa de Frankfurt, n f
  • ca  frànkfurt, n m sin. compl.
  • es  frankfurt, n m
  • es  salchicha de Frankfurt, n f
  • es  salchicha Frankfurt, n f
  • fr  francfort, n m
  • fr  saucisse de Francfort, n f
  • fr  saucisse fumée, n f
  • it  frankfurter, n m
  • it  salsiccia di Francoforte, n f
  • en  frankfurter, n
  • en  hot dog, n
  • en  wiener, n
  • de  Frankfurter··, n f
  • de  Frankfurter, n n
  • de  Frankfurter Würstchen, n n
  • de  Wiener, n f
  • de  Wiener Würstchen, n n

<Carn. Aviram. Caça. Menuts > Producte elaborat>

Definition
Salsitxa cuita i fumada feta amb carn de porc o de boví o amb una barreja d'ambdues.

Note

  • Les denominacions alemanyes Frankfurter (i Frankfurter Würstchen) i Wiener (i Wiener Würstchen) designen, estrictament, dos tipus de salsitxa diferents: Frankfurter es refereix a salsitxes elaborades únicament amb carn de porc i Wiener, a salsitxes elaborades amb carn de porc i vedella. A banda d'aquest matís conceptual, són també denominacions amb una distribució geogràfica diferent en alemany.