Back to top
Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  cecina
  • es  cecina
  • fr  cecina (viande de bovin séchée)
  • it  cecina (carne di bovino essiccata)
  • en  cecina (dried beef)
  • de  Cecina (gedörrtes Rindfleisch)

<Plats a la carta. Embotits, carns fredes i patés>

Definition
Carn de vedella, de vaca o de bou, fins i tot de cavall o de cabra, salada i assecada a l'aire, al sol o al fum.