Back to top

Cercaterm

We offer open access to our TERMCAT term records, which can be explored using our Cercaterm search tool.

If you require more details, please contact our Queries Service (you must register). 

Results for "recuit" in all thematic areas

mató mató

<Productes alimentaris sòlids>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  mató, n m
  • ca  brossat, n m sin. compl.
  • ca  brull, n m sin. compl.
  • ca  recuit, n m sin. compl.
  • es  requesón
  • fr  fromage blanc
  • en  cottage cheese

<Indústria > Indústria alimentària > Aliments sòlids > Productes alimentaris sòlids>

mató mató

<Economia > Comerç > Grans magatzems>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

ANDORRA. SERVEI DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Vocabulari bàsic dels grans magatzems [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2011. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/129/>
En denominacions catalanes i en equivalents en altres llengües s'utilitza la barra inclinada (/) per indicar l'existència de diverses possibilitats. (Per exemple, al final de la secció, a l'esquerra / a la dreta).

Les denominacions utilitzades com a títol d'àrea temàtica en el diccionari tenen majúscula inicial.

Finalment, en els termes que no tenen equivalència exacta en una determinada llengua, es recull com a equivalent un manlleu seguit d'un parèntesi explicatiu. (Per exemple, l'equivalent anglès de fuet és fuet (Catalan dry cured pork sausage).)

  • ca  mató, n m
  • ca  brossat, n m sin. compl.
  • ca  brull, n m sin. compl.
  • ca  recuit, n m sin. compl.
  • es  requesón, n m
  • fr  caillé, n m
  • fr  fromage blanc, n m
  • pt  queijo branco, n m
  • pt  requeijão, n m
  • en  cottage cheese, n
  • en  curd, n
  • en  milk curd, n

<Grans Magatzems > Seccions > Alimentació > Làctics>

quallada quallada

<Economia > Comerç > Grans magatzems>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

ANDORRA. SERVEI DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Vocabulari bàsic dels grans magatzems [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2011. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/129/>
En denominacions catalanes i en equivalents en altres llengües s'utilitza la barra inclinada (/) per indicar l'existència de diverses possibilitats. (Per exemple, al final de la secció, a l'esquerra / a la dreta).

Les denominacions utilitzades com a títol d'àrea temàtica en el diccionari tenen majúscula inicial.

Finalment, en els termes que no tenen equivalència exacta en una determinada llengua, es recull com a equivalent un manlleu seguit d'un parèntesi explicatiu. (Per exemple, l'equivalent anglès de fuet és fuet (Catalan dry cured pork sausage).)

  • ca  quallada, n f
  • es  cuajada, n f
  • fr  caillebotte, n f
  • fr  caillot de lait, n m
  • pt  coalhada, n f
  • en  curd, n
  • en  recuit, n

<Grans Magatzems > Seccions > Alimentació > Làctics>

recuit recuit

<Ciències de la salut > Odontologia. Estomatologia>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CASAS i ESTIVALES, X. [et al.] Vocabulari d'odontologia: Equivalències català, castellà, anglès i francès. Barcelona: Doyma, DL 1991.
ISBN 84-7592-421-2

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  recuit, n m
  • es  temple
  • fr  recuit
  • en  annealing

<Ciències de la salut > Odontologia. Estomatologia>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  recuit, n m
  • ca  colada, n f sin. compl.
  • ca  quallada, n f sin. compl.

<Làctics>

Definition
Formatge fresc, produït amb llet d'ovella pasteuritzada, tot i que pot ser mesclada amb llet de vaca o de cabra, quallada amb herbacol, dens, ple, gras al paladar, que es desfà a la boca, amb tocs fumats i recremats.

Note

  • 1. Modernament, es fa servir llet de vaca, menys densa i menys grassa que la d'ovella, i quall de farmàcia (de vedella), de manera que el resultat és menys gustós.
  • 2. S'elabora recuit des de l'Empordà fins a la Garrotxa i cap a les Guilleries; quallada, al Pallars, i colada, als Ports.
recuit recuit

<Alimentació. Gastronomia > Productes lactis > Formatges>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de formatges [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021-2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/305>

  • ca  recuit, n m
  • ca  colada, n f sin. compl.
  • ca  quallada, n f sin. compl.

<Formatges > Formatges del món > Formatges dels Països Catalans>

Definition
Formatge fresc, fet amb llet pasteuritzada d'ovella o de cabra quallada amb herbacol, dens, ple, gras al paladar, que es desfà a la boca, amb tocs fumats i recremats.

Note

  • 1. Modernament, es fa servir llet de vaca, menys densa i menys grassa que la d'ovella, i quall animal, de manera que el resultat és menys gustós.
  • 2. S'elabora recuit des de l'Empordà fins a la Garrotxa i cap a les Guilleries; quallada, al Pallars, i colada, als Ports.
recuita recuita

<Indústria bàsica i productes metàl·lics>, <Joieria i bijuteria>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  recuita, n f
  • es  recocido
  • fr  recuit
  • en  annealing

<Indústria > Indústria bàsica i productes metàl·lics>, <Indústria > Indústries manufactureres diverses > Joieria i bijuteria>

<Física>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari de física [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2019. (Diccionaris en Línia) (Ciència i Tecnologia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/149>
La negreta de determinats termes en l'interior de definicions i notes indica que la consulta d'aquests termes en la seva fitxa pròpia permet completar o ampliar el significat de la definició o la nota en què apareixen.

  • ca   n f
  • es   n f
  • fr   n f
  • en  

<Física > Física dels materials>

Definition

Note