Cercaterm
We offer open access to our TERMCAT term records, which can be explored using our Cercaterm search tool.
If you require more details, please contact our Queries Service (you must register).
Results for "sobresang" in all thematic areas
<11 Esports nàutics > 01 Vela>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari general de l'esport [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010-2024. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/114>
- ca a sobrevent, adj
- es a barlovento
- fr au vent
- en windward
<Esport > 11 Esports nàutics > 01 Vela>
Definition
<Transports > Transport marítim > Ports. Costes>
La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, procedeix de l'obra següent:
Diccionari de ports i costes: Català, castellà, francès, anglès. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Política Territorial i Obres Públiques, 1995. 351 p.; 23 cm
ISBN 84-393-3324-2
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment pels autors o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.
- ca a sobrevent, adv
- es a barlovento
- fr au vent
- fr face au vent
- en aweather
- en windward
<Costes > Oceanografia>
Definition
<Gastronomia > Plats a la carta>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca amanida de formatge de cabra amb sobrassada
- es ensalada de queso de cabra con sobrasada
- fr salade au fromage de chèvre et à la soubressade (charcuterie au paprika typique de Majorque)
- it insalata di formaggio di capra con sobrassada (insaccato di maiale con paprica tipico di Maiorca)
- en goat cheese salad with sobrassada (Majorcan cured pork sausage with paprika)
- de Salat mit Ziegenkäse und Sobrassada (mallorquinische luftgetrocknete Paprikawurst vom Schwein)
<Plats a la carta. Plats combinats>
<Ciències de la salut > Malalties minoritàries>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic de malalties minoritàries [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2019-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/279>
- ca anèmia microcítica amb sobrecàrrega hepàtica de ferro, n f
- es anemia microcítica con sobrecarga hepática de hierro, n f
- fr anémie microcytaire avec surcharge hépatique en fer, n f
- en microcytic anemia with liver iron overload, n
- cod 83642
<Malalties minoritàries > Malalties hematològiques no oncològiques>
<Gastronomia > Plats a la carta>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca bacallà amb sobrassada i mel
- es bacalao con sobrasada y miel
- fr morue à la soubressade et au miel (charcuterie au paprika typique de Majorque)
- it baccalà con sobrassada e miele (insaccato di maiale con paprica tipico di Maiorca)
- en cod with sobrassada and honey (Majorcan cured pork sausage with paprika)
- de Stockfisch mit Sobrassada und Honig (mallorquinische luftgetrocknete Paprikawurst vom Schwein)
<Plats a la carta. Peix i marisc>
<Gastronomia > Plats a la carta>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca baguet amb formatge i sobrassada
- es baguette con queso y sobrasada
- fr sandwich de baguette au fromage et à la soubressade (charcuterie au paprika typique de Majorque)
- it baguette con formaggio e sobrassada (insaccato di maiale con paprica tipico di Maiorca)
- en cheese and sobrassada baguette (Majorcan cured pork sausage with paprika)
- de Baguette mit Käse und Sobrassada (mallorquinische luftgetrocknete Paprikawurst vom Schwein)
<Plats a la carta. Pa amb tomàquet, entrepans i sandvitxos>
<Gastronomia > Plats a la carta>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca baguet amb sobrassada
- es baguette con sobrasada
- fr sandwich de baguette à la soubressade (charcuterie au paprika typique de Majorque)
- it baguette con sobrassada (insaccato di maiale con paprica tipico di Maiorca)
- en sobrassada baguette (Majorcan cured pork sausage with paprika)
- de Baguette mit Sobrassada (mallorquinische luftgetrocknete Paprikawurst vom Schwein)
<Plats a la carta. Pa amb tomàquet, entrepans i sandvitxos>
<Transports > Transport marítim>
Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.
Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.
- ca bulàrcama, n f
- es bulárcama
- es sobreplán
<Transports > Transport marítim>
Definition
<Transports > Transport aeri > Aeroports>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Descobreix l'aeroport: Tota la terminologia que et trobes quan viatges en avió [material gràfic]. [Barcelona]: TERMCAT, Centre de Terminologia, [2010]. 1 cartell.
Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.
- ca cap de cabina de passatge, n m, f
- es jefe de cabina
- es sobrecargo sin. compl.
- fr chef de cabine
- fr commissaire de bord sin. compl.
- en in-charge flight attendant
- en purser sin. compl.
<Aeroport>
<Lleure. Turisme > Hoteleria i turisme>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
AGÈNCIA CATALANA DE TURISME; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de turisme [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2022-2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/312>
- ca cap de cabina de passatge, n m, f
- es jefe de cabina | jefa de cabina, n m, f
- es sobrecargo, n m, f
- fr chef de cabine | chef, cheffe de cabine, n m, f
- fr commissaire de bord, n m, f
- en airline purser, n
- en flight purser, n
- en in-charge flight attendant, n
- en purser, n
- de Chefflugbegleiter | Chefflugbegleiterin, n m, f
- de Chefsteward | Chefstewardess, n m, f
- de Purser | Purserin, n m, f
<Turisme > Transports>
Definition
Note
- En francès del Quebec, chef és tant masculí com femení, mentre que a Europa la forma femenina és cheffe.