Back to top
Go back to the list of Online Dictionaries

mobilitat ocupacional - Diccionari de mobilitat sostenible

Presentation
mobilitat ocupacional mobilitat ocupacional

  • ca  mobilitat ocupacional, n f
  • es  movilidad ocupacional, n f

Desplaçaments > Tipus de desplaçaments

Definition
Conjunt dels desplaçaments que es porten a terme d'una manera repetida entre el lloc de residència i el lloc on es desenvolupen activitats habituals desvinculades del lleure, generalment de tipus laboral o d'estudi, tant si tots dos llocs pertanyen a la mateixa població com si pertanyen a poblacions diferents.

Note

  • 1. L'anàlisi de la mobilitat ocupacional permet ajustar l'oferta de transport públic a les necessitats majoritàries de la població, especialment en les hores punta.
  • 2. La mobilitat ocupacional i la mobilitat no ocupacional constitueixen la mobilitat quotidiana des del punt de vista de la repetició dels desplaçaments, i les persones que es desplacen d'acord amb l'esquema de la mobilitat ocupacional són viatgers ocupacionals o viatgeres ocupacionals.
  • 3. La distinció entre mobilitat ocupacional (com a conjunt de desplaçaments repetits deguts a la feina) i mobilitat obligada (com a conjunt de desplaçaments de feina o estudi) és pròpia de l'àmbit acadèmic; en l'àmbit tècnic, en canvi, se sol donar a mobilitat ocupacional el mateix significat que té mobilitat obligada.