Back to top
Go back to the list of Online Dictionaries

activitat de l'aigua - Diccionari de seguretat alimentària

Presentation
activitat de l'aigua activitat de l'aigua

  • ca  activitat de l'aigua, n f
  • ca  Aw, n f sigla
  • es  actividad acuosa, n f
  • es  actividad de agua, n f
  • es  actividad del agua, n f
  • es  Aw, n f sigla
  • fr  activité de l'eau, n f
  • fr  Aw, n f sigla
  • en  activity of water, n
  • en  water activity, n
  • en  Aw, n sigla
  • en  WA, n sigla
  • sbl  aw

Conceptes generals

Definition
Relació entre la pressió de vapor d'un aliment i la pressió de vapor de l'aigua pura a la mateixa temperatura.

Note

  • 1. L'activitat de l'aigua és un paràmetre estretament lligat a la humitat de l'aliment, i permet determinar, per exemple, la seva capacitat de conservació o de creixement microbià.
  • 2. L'activitat de l'aigua es redueix si augmenta la concentració de soluts en la fase aquosa dels aliments mitjançant la liofilització o l'addició de nous soluts.
  • 3. L'activitat de l'aigua, juntament amb la temperatura, el pH i l'oxigen, és un dels factors que més influeixen en l'estabilitat dels aliments.
  • 4. El símbol aw correspon a l'equivalent anglès activity of water ('activitat de l'aigua').