Back to top

Cercaterm

Buscador del conjunto de fichas terminológicas que TERMCAT pone a disposición pública. 

Si necesitan más información, pueden dirigirse al Servicio de Consultas (es necesario registrarse previamente).

Resultados para la búsqueda "bassinyol" dentro de todas las áreas temáticas

al·lèrgia al cuc de la farina (Tenebrio molitor) al·lèrgia al cuc de la farina (Tenebrio molitor)

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia al cuc de la farina (Tenebrio molitor), n f
  • ca  al·lèrgia al cuc de rossinyol (Tenebrio molitor), n f sin. compl.
  • es  alergia a gusano de la harina (Tenebrio mollitor), n f

<Al·lergologia>

Nota

  • Nomenclatura creada a Catalunya. Codi assignat: 93521000135108
amanida tèbia de rossinyols i fetge d'ànec amanida tèbia de rossinyols i fetge d'ànec

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida tèbia de rossinyols i fetge d'ànec
  • es  ensalada templada de rebozuelos e hígado de pato
  • fr  salade tiède de chanterelles et de foie gras de canard
  • it  insalata tiepida di gallinacci e fegato d'anatra
  • en  chanterelles and duck's liver warm salad
  • de  lauwarmer Salat mit Pfifferlingen und Entenleber

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

arròs amb botifarra esparracada, rossinyols i navalles arròs amb botifarra esparracada, rossinyols i navalles

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs amb botifarra esparracada, rossinyols i navalles
  • es  arroz con butifarra esparracada, rebozuelos y navajas (butifarra rasgada)
  • fr  riz à la botifarra esparracada, aux chanterelles et aux couteaux de mer (longue saucisse de porc catalane déguenillée)
  • it  riso con botifarra esparracada, gallinacci e cappelunghe (salsiccia catalana a straccetti)
  • en  rice with botifarra esparracada, chanterelles and razor clams (ragged large Catalan pork sausage)
  • de  Reis mit Botifarra esparracada, Pfifferlingen und Schwertmuscheln (aufgeplatzte große katalanische Bratwurst)

<Plats a la carta. Arrossos>

bàssia bàssia

<Utillatge de cuina>

Fuente de la imagen del término

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  bàssia, n f
  • ca  bassiol, n m sin. compl.
  • es  gamella
  • fr  cureau
  • en  trough

<Utillatge de cuina>

Definición
Recipient generalment metàl·lic amb una nansa o dues, que serveix per a recollir la pasta de les olives de la premsa d'oli.
bàssia bàssia

<Utillatge de cuina>

Fuente de la imagen del término

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  bàssia, n f
  • ca  bassi, n m sin. compl.
  • ca  bassiol, n m sin. compl.
  • es  fregadera

<Utillatge de cuina>

Definición
Receptacle de fusta o metall per a rentar plats.
bacallà amb rossinyols bacallà amb rossinyols

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà amb rossinyols
  • es  bacalao con rebozuelos
  • fr  morue aux chanterelles
  • it  baccalà con gallinacci
  • en  cod with chanterelles
  • de  Stockfisch mit Pfifferlingen

<Plats a la carta. Peix i marisc>

botifarra esparracada amb rossinyols i mongetes del ganxet botifarra esparracada amb rossinyols i mongetes del ganxet

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  botifarra esparracada amb rossinyols i mongetes del ganxet
  • es  butifarra esparracada con rebozuelos y judías de gancho (butifarra rasgada)
  • fr  botifarra esparracada aux chanterelles et aux haricots (longue saucisse de porc catalane déguenillée)
  • it  botifarra esparracada con gallinacci e cannellini (grossa salsiccia di maiale catalana a straccetti)
  • en  botifarra esparracada with chanterelles and white kidney beans (large ragged Catalan pork sausage)
  • de  Botifarra esparracada mit Pfifferlingen und Bohnen (aufgeplatzte große katalanische Bratwurst)

<Plats a la carta. Carn>

brownie de xocolata i nous amb gelat de rossinyols i xarop de farigola brownie de xocolata i nous amb gelat de rossinyols i xarop de farigola

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  brownie de xocolata i nous amb gelat de rossinyols i xarop de farigola
  • es  brownie de chocolate y nueces con helado de rebozuelos y jarabe de tomillo
  • fr  brownie au chocolat et aux noix, glace aux chanterelles et sirop de thym
  • it  brownie di cioccolato e noci con gelato di gallinacci e sciroppo di timo
  • en  chocolate and wallnuts brownie with chanterelles ice cream and thyme syrup
  • de  Schokoladen-Nuss-Brownie mit Pfifferlingeis und Thymiansirup

<Plats a la carta. Postres>

calamarsons, gambes i rossinyols saltats calamarsons, gambes i rossinyols saltats

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  calamarsons, gambes i rossinyols saltats
  • es  chipirones, gambas y rebozuelos salteados
  • fr  encornets, crevettes roses et chanterelles sautés
  • it  calamaretti, gamberi e gallinacci saltati
  • en  sautéed small squid, shrimps and chanterelles
  • de  sautierte kleine Tintenfische, Garnelen und Pfifferlinge

<Plats a la carta. Peix i marisc>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel TERMCAT.

  • ca  camagroc, n m
  • ca  ginesterola de pi, n f sin. compl.
  • ca  indi, n m sin. compl.
  • ca  moixernó de bosc, n m sin. compl.
  • ca  picornell de càrritx, n m sin. compl.
  • ca  rossinyol de pi, n m sin. compl.
  • ca  rossinyolic, n m sin. compl.
  • ca  vaqueta de pi, n f sin. compl.
  • nc  Cantharellus lutescens

<Botànica>

Definición
Bolet comestible del grup dels afil·loforats, en forma d'embut, de barret fosc i cama ataronjada, amb la carn elàstica i aromàtica.

Nota

  • El camagroc creix en colònies nombroses als herbeis o entre la molsa de les pinedes.