Back to top

Cercaterm

Buscador del conjunto de fichas terminológicas que TERMCAT pone a disposición pública. 

Si necesitan más información, pueden dirigirse al Servicio de Consultas (es necesario registrarse previamente).

Resultados para la búsqueda "catolicós" dentro de todas las áreas temáticas

Acció Catòlica Acció Catòlica

<Catolicisme>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

ASSOCIACIÓ UNESCO PER AL DIÀLEG INTERRELIGIÓS. Diccionari de religions [en línia]. Barcelona: TERMCAT. Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/193/>

  • ca  Acció Catòlica

<Religions > Cristianisme > Catolicisme>

Definición
Organització oficial de l'Església catòlica fundada al començament del segle XX per incorporar els laics a l'apostolat de l'Església.

Nota

  • L'Acció Catòlica s'organitza a nivell diocesà i interdiocesà, i inclou moviments especialitzats que actuen en sectors concrets, com ara els joves.
al·lèrgia als agents tensioactius catiònics al·lèrgia als agents tensioactius catiònics

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia als agents tensioactius catiònics, n f
  • ca  al·lèrgia als surfactants catiònics, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia als tensioactius catiònics, n f sin. compl.
  • en  cationic surfactant allergy, n
  • cod  294435004

<Al·lergologia>

amanida d'endívies i canonges amb nous, poma i crema de rocafort amanida d'endívies i canonges amb nous, poma i crema de rocafort

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida d'endívies i canonges amb nous, poma i crema de rocafort
  • es  ensalada de endibias y canónigos con nueces, manzana y crema de roquefort
  • fr  salade d'endives et de mâche aux noix, à la pomme et à la crème au roquefort
  • it  insalata d'indivie e soncino con noci, mela e vellutata al roquefort
  • en  Belgian endives and lamb's lettuce salad with walnuts, apple and roquefort cream
  • de  Chicorée und Feldsalat mit Nüssen, Äpfeln und Roquefort-Creme

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de canonges amb encenalls de pernil ibèric i foie-gras d'ànec amanida de canonges amb encenalls de pernil ibèric i foie-gras d'ànec

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de canonges amb encenalls de pernil ibèric i foie-gras d'ànec
  • es  ensalada de canónigos con virutas de jamón ibérico y foie gras de pato
  • fr  salade de mâche aux copeaux de jambon ibérique et de foie gras de canard
  • it  insalata di soncino con scaglie di prosciutto iberico e foie gras d'anatra
  • en  lamb's lettuce salad with Iberian ham and duck foie gras shavings
  • de  Feldsalat mit iberischen Rohschinkenstreifen und Foie Gras von der Ente

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de canonges amb formatge de cabra amanida de canonges amb formatge de cabra

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de canonges amb formatge de cabra
  • es  ensalada de canónigos con queso de cabra
  • fr  salade de mâche au fromage de chèvre
  • it  insalata di soncino con formaggio di capra
  • en  lamb's lettuce salad with goat cheese
  • de  Feldsalat mit Ziegenkäse

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de canonges amb salsa de mostassa amanida de canonges amb salsa de mostassa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de canonges amb salsa de mostassa
  • es  ensalada de canónigos con salsa de mostaza
  • fr  salade de mâche à la sauce moutarde
  • it  insalata di soncino con salsa di mostarda
  • en  lamb's lettuce salad with mustard dressing
  • de  Feldsalat mit Senfsauce

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de canonges i llagostins amanida de canonges i llagostins

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de canonges i llagostins
  • es  ensalada de canónigos y langostinos
  • fr  salade de mâche et de crevettes
  • it  insalata di soncino e mazzancolle
  • en  lamb's lettuce and prawn salad
  • de  Feldsalat mit Garnelen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de canonges i ruca amb salmó fumat i salsa de iogurt amanida de canonges i ruca amb salmó fumat i salsa de iogurt

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de canonges i ruca amb salmó fumat i salsa de iogurt
  • es  ensalada de canónigos y rúcula con salmón ahumado y salsa de yogur
  • fr  salade de mâche et de roquette au saumon fumé et à la sauce de yaourt
  • it  insalata di soncino e rucola con salmone affumicato e salsa di yogurt
  • en  lamb's lettuce and arugula salad with smoked salmon and yoghurt sauce
  • de  Feldsalat und Rucola mit Räucherlachs und Joghurtsauce

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de canonges, carbassa confitada amb salsa de soia, xarop d'erable, sèsam i vinagreta de mandarina amanida de canonges, carbassa confitada amb salsa de soia, xarop d'erable, sèsam i vinagreta de mandarina

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de canonges, carbassa confitada amb salsa de soia, xarop d'erable, sèsam i vinagreta de mandarina
  • es  ensalada de canónigos, calabaza confitada a la salsa de soja, jarabe de arce, sésamo y vinagreta de mandarina
  • fr  salade à la mâche, à la citrouille confite à la sauce soja, au sirop d'érable, au sésame et à la vinaigrette de mandarine
  • it  insalata di soncino, zucca confit con salsa di soia, sciroppo d'acero, sesamo e vinaigrette al mandarino
  • en  salad of lamb's lettuce, pumpkin preserved in soya dressing, maple syrup, sesame and tangerine vinaigrette
  • de  Feldsalat mit in Sojasauce eingelegtem Kürbis, Ahornsirup, Sesam und Mandarinen-Vinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de figues i orellanes amb ruca, canonges i vinagreta de cabernet sauvignon amanida de figues i orellanes amb ruca, canonges i vinagreta de cabernet sauvignon

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de figues i orellanes amb ruca, canonges i vinagreta de cabernet sauvignon
  • es  ensalada de higos y orejones con rúcula, canónigos y vinagreta de cabernet sauvignon
  • fr  salade de figues et de pêches sèches à la roquette, à la mâche et à la vinaigrette de cabernet sauvignon
  • it  insalata di fichi e pesche secche con rucola, soncino e vinaigrette al cabernet sauvignon
  • en  figs and dried peach salad with arugula, lamb's lettuce and Cabernet Sauvignon vinaigrette
  • de  Salat mit Feigen, getrockneten Pfirsichen, Rucola, Feldsalat und Cabernet-Sauvignon-Vinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>