Back to top

Cercaterm

Buscador del conjunto de fichas terminológicas que TERMCAT pone a disposición pública. 

Si necesitan más información, pueden dirigirse al Servicio de Consultas (es necesario registrarse previamente).

Resultados para la búsqueda "enriquir" dentro de todas las áreas temáticas

Fuente de la imagen del término

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  enriquir, v tr
  • es  enriquecer

<Física>

enriquir enriquir

<Gastronomia > Procediments culinaris>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

BLANCO GONZÁLEZ, Juli; PAPIÓ AZNAR, Francesc; VILÀ MIQUEL, Lluís Ignasi. Diccionari de procediments culinaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2006. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/20/>

  • ca  enriquir, v tr
  • es  enriquecer
  • fr  enrichir
  • en  enrich, to

<Procediments culinaris > Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

Definición
Afegir certs productes i substàncies a un menjar per fer-lo més saborós.

Nota

  • Es pot aconseguir, per exemple, afegint-hi un suc concentrat o augmentant-ne la quantitat de l'element bàsic.
enriquir enriquir

<Vinificació. Enologia>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  enriquir, v tr
  • ca  adobar, v tr sin. compl.
  • ca  alcoholitzar, v tr sin. compl.
  • ca  encapçalar, v tr sin. compl.
  • ca  enfortir, v tr sin. compl.
  • ca  licorar, v tr sin. compl.
  • ca  reforçar, v tr sin. compl.
  • es  alcoholizar
  • es  cabecear
  • es  encabezar
  • es  enriquecer
  • es  fortalecer
  • fr  alcooliser
  • fr  enrichir
  • fr  muter
  • fr  viner
  • en  alcoholize, to
  • en  enrich, to
  • en  fortify, to
  • en  mute, to

<Vinificació. Enologia>

Definición
Afegir alcohol al vi most o al vi amb la finalitat d'augmentar-ne la graduació o bé d'obtenir vi dolç.

Nota

  • El sinònim alcoholitzar s'empra quan s'addiciona alcohol per fer un apagament. Normalment, es considera que el sinònim adobar només s'ha d'emprar si és per obtenir un vi dolç, però a la pràctica també s'usa aquesta forma per a designar l'enriquiment d'altres vins.