Back to top
Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

  • ca  xauarma, n m
  • ca  dóner kebab, n m sin. compl.
  • es  chawarma
  • es  doner kebab
  • es  shawarma
  • fr  chawarma
  • fr  doner kebab
  • fr  shawarma
  • it  doner kebab
  • it  shawarma
  • en  doner kebab
  • en  shawarma

<Gastronomia>

Definición
Carn marinada, generalment de be, que es cou en un ast vertical que es fa girar, i que se serveix tallada a tires, sovint com a farciment d'entrepà, típica del Pròxim Orient.

Nota

  • Per extensió, xauarma designa també l'entrepà que es fa amb aquest tipus de carn, generalment amb pa de pita.