sucre de llustre
sucre de llustre
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca sucre de llustre, n m
- ca sucre llustre, n m sin. compl.
- es azúcar de lustre
- es azúcar glas
- es azúcar glasé
- es azúcar glaseada
- es azúcar glaseado
- es azúcar impalpable
- es azúcar lustre
- fr sucre à glacer
- fr sucre farine
- fr sucre glace
- fr sucre impalpable
- it zucchero a velo
- it zucchero velo
- en confectioner's sugar
- en icing sugar
- en powdered sugar
<Cereals>
Definición
Sucre en pols format per cristalls d'un diàmetre inferior als 0,15 mm que s'obté de la molta de sucre comú, utilitzat principalment per a empolvorar dolços i per a elaborar glaces i determinades masses.
Nota
- El sucre de llustre conté de vegades una petita proporció de midó per a evitar que es compacti.
- A Menorca, aquest tipus de sucre es coneix amb la forma floreti.
- L'equivalent castellà azúcar impalpable és una forma pròpia de l'Amèrica del Sud.
- Els equivalents francesos sucre impalpable i sucre farine són formes pròpies de Bèlgica.