tallar a la xifonada
tallar a la xifonada
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca tallar a la xifonada, v tr
- es cortar en chiffonade
- es cortar en chifonada
- fr couper en chiffonnade
- en chiffonade, to
<Gastronomia>
Definición
Tallar les fulles de determinades verdures o hortalisses de fulla gran en tires llargues i estretes, d'uns tres centímetres de llarg i mig centímetre d'ample, enrotllant-les prèviament.
Nota
- Se solen tallar a la xifonada les fulles de verdures i hortalisses com ara l'enciam, l'agrella o els espinacs.