ou mil·lenari
ou mil·lenari
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca ou mil·lenari, n m
- es huevo centenario, n m
- es huevo milenario, n m
- fr oeuf centenaire, n m
- fr oeuf de cent ans, n m
- it uovo centenario, n m
- pt ovo centenário, n m
- pt ovo de cem anos, n m
- pt ovo preservado, n m
- en century egg, n
- en millennium egg, n
- en pidan, n
- en preserved egg, n
- en thousand-year egg, n
- en thousand-year-old egg, n
- de chinesisches Ei, n n
- de fermentiertes Ei, n n
- de hundertjähriges Ei, n n
- de tausendjähriges Ei, n n
- zh 皮蛋, n
- zh pídàn·, n
<Gastronomia>
Definición
Plat de la cuina xinesa consistent en un ou dur de gallina, ànec o guatlla, amb la clara de color d'ambre i el rovell de color verd negrós, de textura gelatinosa i gust fort, que es prepara colgant l'ou cru en un medi alcalí, tradicionalment una barreja de calç, cendra, sal i argila, durant un període que pot oscil·lar entre unes setmanes i uns quants mesos.