Back to top
Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2019. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  sumatriptan, n m
  • es  sumatriptán, n m
  • fr  sumatriptan, n m
  • en  sumatriptan, n
  • CAS  103628-46-2

<.FITXA MODIFICADA 2017>, <Farmacologia > Fàrmacs>, <Disciplines de suport > Química>

Definición
Agonista selectiu dels receptors serotinèrgics 5-HT1.

Nota

  • El sumatriptan produeix vasoconstricció de les artèries cranials. S'empra en el tractament de crisis agudes de migranya i de cefalàlgia histamínica de Horton. Algunes de les patologies que en contraindiquen l'ús són la cardiopatia isquèmica, la hipertensió arterial no controlada o la presència d'arrítmies.

    La denominació sumatriptan és la forma catalana corresponent a la DCI.