Back to top
Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Societat Catalana d'Estudis Jurídics de l'Institut d'Estudis Catalans, procedeix de l'obra següent:
SOCIETAT CATALANA D'ESTUDIS JURÍDICS. Diccionari jurídic [en línia]. 12a ampl. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans. Societat Catalana d'Estudis Jurídics, 2022.
<' target='_blank'><https://cit.iec.cat/obresx.asp?obra=DJC>>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Societat Catalana d'Estudis Jurídics o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  al·legació, n f
  • es  alegación

<Dret processal>

Definición
Tràmit propi del procediment administratiu que permet a la persona interessada realitzar les manifestacions i presentar els documents que consideri convenients per a la defensa dels seus interessos.

Nota

  • Àmbit: Espanya
  • Les al·legacions es poden presentar en qualsevol moment del procediment, abans del tràmit d'audiència, i l'òrgan competent les ha de tenir en compte per a l'hora de dictar la proposta de resolució.
    En l'àmbit administratiu, regula les al·legacions l'article 79 de la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.