Back to top
Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  acne fulminant, n f
  • ca  acne conglobata ulcerativa febril aguda amb poliartralgia i reacció leucemoide, n f sin. compl.
  • ca  acne fulminans, n f sin. compl.
  • es  acné fulminans, n f
  • fr  acné fulminans, n f
  • en  acne fulminans, n

<.FITXA MODIFICADA>, <Malalties i síndromes>, <Anatomia patològica>, <Dermatologia>

Definición
Malaltia sistèmica caracteritzada per acne conglobata amb lesions necrohemorràgiques, afectació articular i altres símptomes generals.

Nota

  • És una malaltia poc freqüent, de causa desconeguda, que afecta més a joves del sexe masculí entre els 10 i 20 anys. Localització: cara, pit i esquena. S'associa a febre, leucocitosi per sobre de 30.000/mm3 (reacció leucemoide), augment de la V.S.G., poliartropatia, especialment de les sacroilíaques, coxofemorals i dels genolls, i ocasionalment eritema nodós i proteïnúria.