Back to top
Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  carcinoma vulvar, n m

<Ginecologia i obstetrícia>, <Oncologia i radioteràpia>

Definición
Cadascun dels diversos carcinomes que es poden desenvolupar en la vulva: carcinoma escatós invasor, carcinoma escatós microinvasor, carcinoma verrucós, carcinoma semblant al limfoepitelioma, malaltia de Paget, carcinoma basocel·lular, carcinoma basaloide, carcinoma de cèl·lules de Merkel, carcinoma de les glàndules sudorípares. El carcinoma escatós es localitza generalment en la cara interna dels llavis majors, en la zona de transició dels llavis menors o en el clítoris, i s'origina a partir de la malaltia de Bowen, de l'eritroplàsia de Queyrat, de la malaltia de Paget extramamària o del liquen esclerós i atròfic.