Back to top
Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  all, n m
  • es  ajo, n m
  • fr  ail, n m
  • en  garlic, n
  • nc  Allium sativum

<.FITXA MODIFICADA>, <Bioquímica i biologia molecular>, <Endocrinologia i nutrició>, <Disciplines de suport > Etnobotànica farmacèutica>

Definición
Planta herbàcia de la família de les liliàcies; posseeix un bulb comestible, anomenat cabeça, compost de nombroses unitats, anomenades grans.

Nota

  • Tota la planta de l'all, però sobretot el bulb, conté al·liïna i al·licina, substàncies d'olor al·liàcia característica. És un remei comú casolà, amb aplicacions diverses: antitussigen, antisèptic, rubefaent, diaforètic, vermífug, etc.