aliment
aliment
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>
- ca aliment, n m
- ca producte alimentós, n m sin. compl.
- es alimento, n m
- es producto alimenticio, n m
- fr aliment, n m
- fr denrée alimentaire, n f
- fr nourriture, n f
- en aliment, n
- en food, n
- en foodstuff, n
- en nourishment, n
<Seguretat alimentària > Conceptes generals>
Definición
Producte alimentari original, elaborat o transformat que es destina al consum, el qual té valor nutritiu i proporciona energia, substàncies formadores de les estructures de l'organisme i micronutrients indispensables per al bon funcionament o la regulació dels mecanismes vitals.
Nota
- 1. No es consideren aliments els fàrmacs, les plantes abans de la collita o els animals vius, el pinso, el tabac ni els productes del tabac, els cosmètics ni les substàncies estupefaents o psicotròpiques. En canvi, es consideren aliments les begudes, el xiclet i qualsevol substància que s'utilitzi en la fabricació, la preparació o el tractament de l'aliment.
- 2. A diferència dels productes alimentaris, els aliments tenen necessàriament valor nutritiu.