
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca crema de llenties vermelles amb popets, sípia i cruixent de tinta
- es crema de lentejas rojas con pulpitos, sepia y crujiente de tinta
- fr crème de lentilles rouges aux petits poulpes, à la seiche et au croustillant d'encre
- it vellutata di lenticchie rosse con polipetti, seppia e croccante di nero di calamaro
- en cream of red lentils soup with baby octopuses, cuttlefish and crunchy ink
- de rote Linsencremesuppe mit Babykraken, Tintenfisch und knuspriger Tinte
<Plats a la carta. Sopes, cremes i consomés>