Back to top

Cercaterm

Buscador del conjunto de fichas terminológicas que TERMCAT pone a disposición pública. 

Si necesitan más información, pueden dirigirse al Servicio de Consultas (es necesario registrarse previamente).

Resultados para la búsqueda "pebrot" dentro de todas las áreas temáticas

al·lèrgia al pebrot al·lèrgia al pebrot

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia al pebrot, n f
  • ca  al·lèrgia al fruit de la pebrotera (Capsicum annuum var. grossum), n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia al fruit del pebroter (Capsicum annuum var. grossum), n f sin. compl.
  • es  alergia al pimiento (Capsicum annuum var. grossum), n f

<Al·lergologia>

Nota

  • Nomenclatura creada a Catalunya. Codi assignat: 88351000135104
amanida de bacallà amb pebrot i olives amanida de bacallà amb pebrot i olives

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de bacallà amb pebrot i olives
  • es  ensalada de bacalao con pimiento y aceitunas
  • fr  salade de morue au poivron et aux olives
  • it  insalata di baccalà con peperoni e olive
  • en  salt cod salad with pepper and olives
  • de  Stockfischsalat mit Paprika und Oliven

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de cabdells amb anxoves i oli de pebrot vermell amanida de cabdells amb anxoves i oli de pebrot vermell

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de cabdells amb anxoves i oli de pebrot vermell
  • es  ensalada de cogollos con anchoas y aceite de pimiento rojo
  • fr  salade de coeurs de laitue aux anchois et à l'huile de poivron rouge
  • it  insalata di cuori di lattuga con acciughe ed olio ai peperone rosso
  • en  lettuce heart salad with anchovies and red pepper oil
  • de  Kopfsalat mit Anchovis und rotem Paprikaöl

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de patates, pebrot escalivat i arengades amanida de patates, pebrot escalivat i arengades

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de patates, pebrot escalivat i arengades
  • es  ensalada de patatas, pimiento asado y sardinas en salazón
  • fr  salade aux pommes de terre, au poivron rôti et aux sardines salées
  • it  insalata di patate, peperone arrostito e sardine sotto sale
  • en  salad of potatoes, roast pepper and salted sardines
  • de  Salat mit Kartoffeln, geröstetem Paprika und Heringen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de pebrot rostit i cabdells amb aroma de comí amanida de pebrot rostit i cabdells amb aroma de comí

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de pebrot rostit i cabdells amb aroma de comí
  • es  ensalada de pimiento asado y cogollos al aroma de comino
  • fr  salade de poivron rôti et de coeurs de laitue parfumée au cumin
  • it  insalata di peperone arrostito e cuori di lattuga aromatizzati al cumino
  • en  salad of roast pepper and lettuce hearts with cumin aroma
  • de  Salat mit geröstetem Paprika und Kopfsalat mit Kümmelaroma

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de pebrot vermell i formatge de cabra amanida de pebrot vermell i formatge de cabra

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de pebrot vermell i formatge de cabra
  • es  ensalada de pimiento rojo y queso de cabra
  • fr  salade de poivrons rouges au fromage de chèvre
  • it  insalata di peperone rosso e formaggio di capra
  • en  red pepper and goat cheese salad
  • de  Salat mit rotem Paprika und Ziegenkäse

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

assecada del pebrot assecada del pebrot

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Fuente de la imagen del término

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  assecada del pebrot, n f
  • ca  seca del pebrot, n f sin. compl.
  • es  seca del pimiento
  • es  tristeza del pimiento
  • fr  mildiou du piment
  • en  blight of pepper

<Agricultura > Fitopatologia>

Definición
Malaltia produïda pel fong Phytophthora capsici, que provoca l'assecament i la destrucció ràpida de la planta.
assecada del pebrot assecada del pebrot

<Agricultura > Fitopatologia>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per Martí Nadal i Assumpció Moret, procedeix de l'obra següent:

NADAL, Martí; MORET, Assumpció. Noms comuns de les malalties de les plantes [en línia]. Barcelona: Universitat de Barcelona. Serveis Lingüístics, cop. 2021.
<https://www.ub.edu/ubterm/obra/malalties-de-les-plantes/>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment pels Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  assecada del pebrot, n f

<Malalties de les plantes>

Definición
Infecció de la pebrotera (Capsicum annuum L.) produïda per l'oomicet Phytophthora capsici Leonian, que provoca el marciment i la mort de la planta.
bacallà amb pebrot en tres textures bacallà amb pebrot en tres textures

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà amb pebrot en tres textures
  • es  bacalao con pimiento en tres texturas
  • fr  morue au poivron en trois textures
  • it  baccalà con peperone in tre texture
  • en  cod with pepper in three textures
  • de  Stockfisch mit Paprika in drei Texturen

<Plats a la carta. Peix i marisc>

bacallà amb pebrot i tomàquet bacallà amb pebrot i tomàquet

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà amb pebrot i tomàquet
  • es  bacalao con pimineto y tomate
  • fr  morue au poivron et à la tomate
  • it  baccalà con peperone e pomodoro
  • en  cod with pepper and tomato
  • de  Stockfisch mit Paprika und Tomate

<Plats a la carta. Peix i marisc>