Back to top

Cercaterm

Buscador del conjunto de fichas terminológicas que TERMCAT pone a disposición pública. 

Si necesitan más información, pueden dirigirse al Servicio de Consultas (es necesario registrarse previamente).

Resultados para la búsqueda "replega" dentro de todas las áreas temáticas

adreça d'arreplega adreça d'arreplega

<Telecomunicacions > Telemàtica > Xarxes de dades>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  adreça d'arreplega, n f
  • es  catch-all, n m
  • es  dirección catch-all, n f
  • es  dirección de correo por defecto, n f
  • fr  adresse catch-all, n f
  • fr  catch-all, n m
  • en  catch-all address, n

<Telecomunicacions > Telemàtica > Xarxes de dades>

Definición
Adreça electrònica d'un domini a la qual es redirigeixen els correus electrònics que s'envien a les adreces no configurades o mal escrites del domini.
al·lucinació associada al·lucinació associada

<Ciències de la salut > Semiologia>, <Neurologia>, <Salut mental > Psiquiatria>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  al·lucinació associada, n f
  • ca  al·lucinació reflexa, n f sin. compl.

<Ciències de la salut > Semiologia>, <Neurologia>, <Salut mental > Psiquiatria>

Definición
Cadascuna de les que se succeeixen en un ordre lògic.
amanida verda amb guatlla farcida de foie-gras amanida verda amb guatlla farcida de foie-gras

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida verda amb guatlla farcida de foie-gras
  • es  ensalada verde con codorniz rellena de foie gras
  • fr  salade verte à la caille farcie au foie gras
  • it  insalata verde con quaglia farcita di foie gras
  • en  green salad with foie gras-stuffed quail
  • de  grüner Salat mit Wachtel mit Foie-Gras-Füllung

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

arc de doble replec arc de doble replec

<Construcció > Arquitectura>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  arc de doble replec, n m
  • es  arco doblado

<Construcció > Arquitectura>

Definición
Arc característic de l'art romànic compost per dos arcs superposats i concèntrics de diferent diàmetre.
arreplega arreplega

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Xarxa Vives d'universitats, procedeix de l'obra següent:

Vocabulari forestal [en línia]. Castelló de la Plana: Xarxa Vives d'Universitats; València: Universitat Politècnica de València. Àrea de Promoció i Normalització Lingüística: Editorial de la Universitat Politècnica de València, 2010. (Vocabularis Universitaris)
ISBN 978-84-8363-609-1

Dins de:
XARXA VIVES D'UNIVERSITATS. Multidiccionari [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2016, cop. 2016.
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/178>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Universitat Politècnica de València o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  arreplega, n f
  • es  recogida, n f
  • fr  ramassage, n m
  • en  gathering, n

<Enginyeria forestal>

base múltiple base múltiple

<Energia > Energia elèctrica>, <Bricolatge > Ferreteria>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  base múltiple, n f
  • es  base múltiple, n f
  • es  regleta de enchufes, n f

<Energia > Energia elèctrica>, <Bricolatge > Ferreteria>

base múltiple base múltiple

<Energia > Energia elèctrica>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  base múltiple, n f
  • es  base múltiple, n f
  • es  regleta de enchufes, n f

<Energia > Energia elèctrica>

base múltiple base múltiple

<Indústria > Indústria de la fusta > Fusteria>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

Glosario de la madera [en línia]. [S.l.]: Coopwood, 2020.
<https://www.coopwoodplus.eu/es/dictionario/>
Es tracta d'un glossari elaborat en el marc del projecte Coopwood (del programa POCTEFA 2014-2020) en el qual ha participat el TERMCAT, que es pot consultar en aquest enllaç:
<https://www.coopwoodplus.eu/es/inicio/>

  • ca  base múltiple, n f
  • es  base múltiple, n f
  • es  regleta de enchufes, n f
  • fr  bloc ménager, n m
  • fr  bloc multiprise, n m
  • fr  multiprise, n f
  • en  multi-box, n
  • en  multiple socket, n
  • en  mutliple outlet, n
  • en  polysocket, n
  • en  power strip, n
  • eu  hargune anitzeko entxufe, n
  • eu  hargune anitzeko entxufe-oina, n
  • eu  hargune anitzeko oinarri, n
  • eu  oin anizkoitz, n sin. compl.

<Fusteria > Màquines i equips auxiliars>

botifarra artesana de vedella farcida de ceba confitada i pinyons botifarra artesana de vedella farcida de ceba confitada i pinyons

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  botifarra artesana de vedella farcida de ceba confitada i pinyons
  • es  butifarra artesana de ternera rellena de cebolla confitada y piñones
  • fr  botifarra artisanale de veau farcie d'oignon confit et de pignons (saucisse catalane)
  • it  botifarra artigianale di vitello farcita di cipolla confit e pinoli (salsiccia catalana)
  • en  handmade veal botifarra stuffed with confit onion and pine nuts (Catalan sausage)
  • de  hausgemachte Botifarra vom Kalb gefüllt mit karamellisierten Zwiebeln und Pinienkernen (katalanische Wurst)

<Plats a la carta. Embotits, carns fredes i patés>

cap de llom farcit cap de llom farcit

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  cap de llom farcit
  • es  cabeza de lomo de cerdo rellena
  • fr  tête de filet de porc farcie
  • it  punta di lombata farcita
  • en  stuffed head of pork loin
  • de  gefüllter Schweinelendenkopf

<Plats a la carta. Carn>