Back to top

Cercaterm

Buscador del conjunto de fichas terminológicas que TERMCAT pone a disposición pública. 

Si necesitan más información, pueden dirigirse al Servicio de Consultas (es necesario registrarse previamente).

Resultados para la búsqueda "untar" dentro de todas las áreas temáticas

amanida de tonyina marinada amb soia i formatge fresc d'untar amanida de tonyina marinada amb soia i formatge fresc d'untar

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de tonyina marinada amb soia i formatge fresc d'untar
  • es  ensalada de atún marinado con soja y queso fresco de untar
  • fr  salade de thon mariné à la soja et de fromage frais à la crème
  • it  insalata di tonno marinato con soia e vellutata di formaggio fresco
  • en  soya marinated tuna with cream cheese salad
  • de  Salat mit in Soja mariniertem Thunfisch und frischem Streichkäse

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

crema per untar crema per untar

<Indústria > Indústria alimentària>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  crema per untar, n f
  • ca  pasta per untar, n f
  • es  crema para untar, n f
  • es  pasta para untar, n f
  • fr  pâte à tartiner, n f
  • fr  tartinade, n f
  • en  spread, n

<Indústria > Indústria alimentària>

Definición
Preparació culinària semisòlida que s'escampa sobre un altre aliment sòlid i pla.
ganivet per a untar ganivet per a untar

<Alimentació. Gastronomia > Productes lactis > Formatges>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de formatges [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021-2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/305>

  • ca  ganivet per a untar, n m
  • es  cuchillo para untar, n m
  • es  cuchillo untador, n m
  • fr  couteau à beurre, n m
  • fr  couteau à tartiner, n m
  • fr  tartineur, n m
  • en  cheese spreader, n
  • en  spatula knife, n
  • en  spreader, n

<Formatges > Estris per al consum de formatge>

Definición
Ganivet amb la fulla arrodonida que serveix per a untar formatge o mantega.
torrada amb formatge fresc d'untar, pinya tropical a la planxa i encenalls de pernil torrada amb formatge fresc d'untar, pinya tropical a la planxa i encenalls de pernil

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  torrada amb formatge fresc d'untar, pinya tropical a la planxa i encenalls de pernil
  • es  tostada con queso fresco de untar, piña a la plancha y virutas de jamón
  • fr  toast au fromage frais à la crème, à l'ananas grilée et aux copeaux de jambon
  • it  fetta di pane tostata con formaggio fresco da spalmare, ananas alla piastra e scaglie di prosciutto
  • en  cream cheese, grilled pineapple and cured ham shavings on toast
  • de  geröstetes Brot mit Streichkäse, gegrillter Ananas und Schinkenstreifen

<Plats a la carta. Pa amb tomàquet, entrepans i sandvitxos>

torrades amb formatge fresc d'untar i salmó torrades amb formatge fresc d'untar i salmó

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  torrades amb formatge fresc d'untar i salmó
  • es  tostadas con queso fresco de untar y salmón
  • fr  toasts au fromage frais à la crème et au saumon
  • it  fette di pane tostate con formaggio fresco e salmone
  • en  toasts with cream cheese and salmon
  • de  geröstete Brote mit frischem Streichkäse und Lachs

<Plats a la carta. Pa amb tomàquet, entrepans i sandvitxos>