Back to top

Cercaterm

Cercador der ensems de fiches terminologiques qu'eth TERMCAT met a disposicion publica.

S’auetz de besonh mès informacion, vos podetz adreçar ath servici de Consultacions (registre).

Resultats per a la cerca "corral" dins totes les àrees temàtiques

ànec de pagès amb puré de castanyes, moniatos i naps ànec de pagès amb puré de castanyes, moniatos i naps

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec de pagès amb puré de castanyes, moniatos i naps
  • es  pato de corral con puré de castañas, boniatos y nabos
  • fr  canard de basse-cour à la purée de marrons, aux patates douces et aux navets
  • it  anatra genuina con purè di castagne, patate americane e rape
  • en  free-range duck with chestnuts purée, sweet potatoes and turnips
  • de  Landente mit Püree aus Kastanien, Süßkartoffeln und Rüben

<Plats a la carta. Carn>

animal de corral animal de corral

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  animal de corral, n m
  • es  animal de corral
  • en  caged animal

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

arròs amb ceps, tòfona i rovell d'ou de corral arròs amb ceps, tòfona i rovell d'ou de corral

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs amb ceps, tòfona i rovell d'ou de corral
  • es  arroz con setas de Burdeos, trufa y yema de huevo de corral
  • fr  riz aux cèpes, à la truffe et au jaune d'oeuf
  • it  riso con funghi porcini, tartufo e tuorlo d'uovo
  • en  rice with wild mushrooms, truffle and egg yolk
  • de  Reis mit Steinpilzen, Trüffel und Eidotter

<Plats a la carta. Arrossos>

assignació de calaixos de sortida assignació de calaixos de sortida

<03 Atletisme > Curses populars>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari general de l'esport [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010-2022. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/114>

  • ca  assignació de calaixos de sortida, n f
  • es  asignación de cajones de salida, n f
  • fr  gestion des sas de départ, n f
  • it  griglia di assegnazione, n f
  • en  start corral assignment, n
  • en  starting corral assignment, n

<Esport > 03 Atletisme > Curses populars>

Definició
Acció d'assignar el calaix de sortida corresponent a cada corredor, generalment segons el temps fet en edicions anteriors de la mateixa cursa o en altres curses de la mateixa distància.

Nota

  • Normalment, els corredors assignats a un mateix calaix de sortida porten el mateix color de dorsal.
assignació de calaixos de sortida assignació de calaixos de sortida

<Esport > Atletisme > Curses populars>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de les curses populars [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/215/>

  • ca  assignació de calaixos de sortida, n f
  • es  asignación de cajones de salida, n f
  • fr  gestion des sas de départ, n f
  • it  griglia di assegnazione, n f
  • en  start corral assignment, n
  • en  starting corral assignment, n

<Curses populars > Organització>

Definició
Procés pel qual s'atribueix a cada corredor un calaix de sortida, generalment segons el temps que ha fet en edicions prèvies de la mateixa cursa o en altres curses de la mateixa distància.

Nota

  • Normalment, a cada calaix de sortida li correspon un determinat color de dorsal.
aviram aviram

<Veterinària i ramaderia > Ramaderia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  aviram, n m
  • es  avería
  • es  averío
  • es  aves de corral
  • fr  volaille
  • en  poultry

<Veterinària i ramaderia > Ramaderia>

Definició
Conjunt d'ocells domèstics d'una granja, que inclou les gallines, els ànecs, les oques, els faisans i els galls dindis, criats per a l'obtenció de productes.
calaix de sortida calaix de sortida

<Esport > Atletisme > Curses populars>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de les curses populars [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/215/>

  • ca  calaix de sortida, n m
  • es  cajón de salida, n m
  • fr  sas de départ, n m
  • it  griglia di partenza, n f
  • en  start corral, n
  • en  starting corral, n

<Curses populars > Curses>

Definició
Cadascun dels espais delimitats a l'hora d'accedir a la sortida de la cursa, amb l'objectiu d'agrupar els corredors que tenen un temps semblant, de manera que es limiten els avançaments i s'afavoreix la possibilitat de córrer envoltat de corredors del mateix nivell.
calaix de sortida calaix de sortida

<03 Atletisme > Curses populars>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari general de l'esport [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010-2022. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/114>

  • ca  calaix de sortida, n m
  • es  cajón de salida, n m
  • fr  sas de départ, n m
  • it  griglia di partenza, n f
  • en  start corral, n
  • en  starting corral, n

<Esport > 03 Atletisme > Curses populars>

Definició
Cadascun dels espais delimitats en l'accés a la sortida d'una cursa que agrupen els corredors segons el nivell, amb l'objectiu de limitar els avançaments i afavorir la competència amb corredors de prestacions similars.
corral de prova corral de prova

<Lleure > Espectacles>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  corral de prova, n m
  • es  tentadero

<Lleure > Espectacles>

Definició
Lloc on es fa la prova de bravesa i condicions de lídia dels toros.
ou de corral escumat amb Parmentier de botifarra negra i creïlla ou de corral escumat amb Parmentier de botifarra negra i creïlla

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ou de corral escumat amb Parmentier de botifarra negra i creïlla
  • es  huevo de corral con Parmentier de butifarra negra y patata
  • fr  oeuf de basse-cour poché au Parmentier de boudin noir et de pomme de terre
  • it  uovo di gallina ruspante in camicia con Parmentier di sanguinaccio e patata
  • en  poached free-range egg with Parmentier of blood sausage and potato
  • de  pochiertes Ei vom Freilaufhuhn mit Blutwurst-Kartoffel-Parmentier

<Plats a la carta. Entrants i amanides>