Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. "Selecció de terminologia". A: Lletres i vins de Catalunya: Bibliografia i tast de llengua. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura, 2013, p. 40-43.

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  cava, n m
  • es  cava
  • fr  cava
  • en  cava

<Vinificació. Enologia>

Definició
Vi escumós elaborat a Catalunya, sobretot a la comarca del Penedès, i en algunes altres zones de l'Estat espanyol, dins la DO Cava.

Nota

  • Tot i que es tracta del mateix producte, per qüestions legals, es restringeix l'ús del terme cava al vi escumós elaborat en algunes zones de l'Estat espanyol i s'utilitza el terme xampany per a designar el vi escumós produït a la regió francesa de la Xampanya.
  • Els tipus de cava es classifiquen segons la quantitat de sucre continguda: cava dolç, cava semisec, cava sec, cava extrasec, cava brut i cava extrabrut o cava brut natural o cava brut nature.