Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  deshidratació, n f
  • es  deshidratación
  • fr  déshydratation
  • en  dehydration

<Veterinària i ramaderia > Bromatologia>

Definició
Tècnica de conservació d'aliments que consisteix a eliminar-ne quasi totalment l'aigua de composició mitjançant evaporació, aplicació de calor, reducció de la humitat ambiental o aplicació del buit, a fi d'augmentar-ne el període de conservació, facilitar-ne la manipulació i afavorir-ne l'aprofitament nutritiu i la digestibilitat.