Back to top
agrupació de defensa forestal agrupació de defensa forestal

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Societat Catalana d'Estudis Jurídics de l'Institut d'Estudis Catalans, procedeix de l'obra següent:
SOCIETAT CATALANA D'ESTUDIS JURÍDICS. Diccionari jurídic [en línia]. 12a ampl. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans. Societat Catalana d'Estudis Jurídics, 2022.
<' target='_blank'><https://cit.iec.cat/obresx.asp?obra=DJC>>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Societat Catalana d'Estudis Jurídics o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  agrupació de defensa forestal, n f
  • ca  ADF, n f sigla
  • es  agrupación de defensa forestal

<Dret ambiental>

Definició
Associació de caràcter voluntari orientada a la prevenció d'incendis forestals en què participen els propietaris dels terrenys forestals i que té suport oficial.

Nota

  • Àmbit: Inespecífic
  • L'article 34 de la Llei 6/1988, del 30 de març, forestal de Catalunya, estableix la possibilitat de constituir agrupacions de defensa forestal, les quals, tal com estableix l'article 35, tenen personalitat jurídica i plena capacitat d'obrar. A més, l'article 36 de la mateixa disposició crea, dins el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, el Registre d'Agrupacions de Defensa Forestal, en el qual s'han d'inscriure aquestes agrupacions.
    L'article 37 de la mateixa Llei estableix que poden formar part de les agrupacions els titulars de terrenys forestals, les agrupacions de titulars, els ajuntaments, les associacions que tenen per finalitat protegir la natura i les organitzacions professionals agràries. També s'estableix que aquestes associacions tenen prioritat en la concessió de les ajudes establertes per la Generalitat en matèria forestal.